Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta18502.06.20156

1408-2015 (040)

Ympäristötoimialan uudistamisohjelmien 1 ja 2 sekä toimintoanalyysin toimenpiteiden yhdistäminen (Hal)

Tiivistelmä:

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnalle sekä edelleen kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle tuodaan päätettäväksi Ympäristötoimialan uudistamisohjelmien 1 ja 2 sekä toimintoanalyysin toimenpiteiden yhdistäminen.

Ksylk § 185

Toimialan hallinto, kehittämispäällikkö Jari Paasikivi 26.5.2015:

Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt uudistamisohjelman 1 toimenpiteet 17.6.2013 ja uudistamisohjelman 2 toimenpiteet 25.8.2014. Toimintoanalyysiä on käsitelty 17.2.2015 § 58 Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnassa ja 9.3.2015 § 103 kaupunginhallituksessa. Kaupunginhallitus päätti 9.3.2015 lähettää liitteistä 2 (ympäristötoimiala), 3 (kiinteistötoimiala) ja 6 (vapaa-aikatoimiala) ilmenevät toimintoanalyysin toimenpide-ehdotukset lauta- ja johtokuntien käsiteltäväksi siten, että käsittelyssä huomioidaan yhteistoimintamenettelylain säännökset.

Uudistamisohjelmien 1 ja 2 sekä toimintoanalyysien toimenpiteet on tarkoitus liittää kaupungin sopimusohjausjärjestelmään ja ne määritellään jatkossa osaksi toimialan kehittämishankkeita. Toimenpiteitä seurataan jatkossa sopimusohjauksen mukaisissa raporteissa eli erillisistä uudistamisohjelmien toimenpiteiden seurannasta luovutaan. Uudistamisohjelmat on hyväksytty kaupunginvaltuustossa ja kaupunginvaltuusto myös päättää niiden mahdollisista muuttamisista. Uudistamistoimenpiteiden tavoitteiden asettamisen ja seurannan on tarkoitus tapahtua jatkossa osana sopimusohjausprosessia eli uudistamistoimenpiteitä sisällytetään joko strategiseen sopimukseen tai operatiiviseen sopimukseen. Toimintoanalyysin toimenpiteet liitetään tähän samaan asiakokonaisuuteen ja nämäkin toimenpiteet ovat jatkossa mukana joko strategisessa tai operatiivisessa sopimuksessa.

Valmistelun on sovittu etenevän uudistamisohjelmien 1 ja 2 sekä toimintoanalyysin toimenpiteiden yhdistämisen osalta siten, että asia on mahdollista saattaa kaupunginvaltuuston päätettäväksi 15.6.2015. Tämän jälkeen päätöksen mukaiset uudistamis-/kehittämistoimenpiteet liitetään joko toimialan strategiseen tai operatiiviseen sopimukseen.

Liitteessä on esitetty Ympäristötoimialan ehdotus uudistamisohjelmien 1 ja 2 sekä toimintoanalyysin toimenpiteiden yhdistämisestä. Taulukossa on esitetty kunkin uudistamisohjelman 1 ja 2 toimenpiteen jatkokäsittely.

LiiteYmpäristötoimialan ehdotus uudistamisohjelmien 1 ja 2 sekä toimintoanalyysin toimenpiteiden yhdistämisestä

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää hyväksyä osaltaan Ympäristötoimialan uudistamisohjelmien 1 ja 2 sekä toimintoanalyysin toimenpiteiden yhdistämisen liitteen 1 mukaisesti ja esittää sen edelleen kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, talous ja rahoitus


Liitteet:

Ksylk § 185
Liite 1:Ympäristötoimialan ehdotus uudistamisohjelmien 1 ja 2 sekä toimintoanalyysin toimenpiteiden yhdistämisestä