Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta17826.05.201510

60-2015 (60)

Tiedoksi merkittävät asiat (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 178

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 19.5.2015:

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnalle on osoitettu seuraavat tiedoksi merkittävät asiat. Asiakirjat ovat nähtävänä kokouksen sihteerillä.

Kaupunginhallitus 27.4.2015 § 183. Rakennusperintöohjelman hyväksyminen.

Rakennusperintöohjelman laadinta perustuu Turun kaupunginvaltuuston ryhmien väliseen sopimukseen 2005 - 2008 sekä vuonna 2009 hyväksyttyyn Turun arkkitehtuuripoliittiseen ohjelmaan. Kaupunkisuunnittelun, rakennusvalvonnan ja museokeskuksen yhteistyönä toteutettu ohjelma on linjaus rakennetun ympäristön vaalimisen ja rakennussuojelun periaatteista. Ohjelmalla määritellään lainsäädäntöön, sopimuksiin ja strategioihin perustuvat paikalliset periaatteet rakennussuojelulle ja rakennusperinnön vaalimiselle. Ohjelmalla ei esitetä rakennuskohtaisia suojelutavoitteita. Tulevia suojelukysymyksiä varten ohjelmalla luodaan toimintamalleja, joita toteutetaan etupäässä kaupunkisuunnittelun kautta (hyväksyttiin, Kh päätti hyväksyä rakennusperintöohjelman ohjeellisena noudatettavaksi).

Kaupunginhallitus 27.4.2015 § 195. Lautakuntien pöytäkirjat ja viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat (hyväksyttiin, Kh päätti, ettei se ota pöytä- ja päätöspöytäkirjoja käsiteltäväkseen).

Oheismateriaali 1                Turun kaupungin Rakennusperintöohjelma

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä asiat tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.