Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta12714.04.201510

56-2015 (60)

Ympäristötoimialan viranhaltijoiden päätökset (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 127

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 7.4.2015:

Kaavoituspäällikkö/sarja 10:

23.3.2015 § 4. Hirvensalon osayleiskaavan Natura-arvioinnin päivityksen tilaus.

Turun kaupungin ympäristötoimiala on pyytänyt tarjousta otsikossa mainitusta työstä. Kaavoituspäällikkö on päätöksellään 9.1.2014 § 1 tilannut Ramboll Finland Oy:ltä Turun saarten (Hirvensalo, Satava-Kakskerta) osayleiskaavojen Natura-arvioinnin ja siihen liittyvät luontovaikutusten arvioinnit.

Tarkoituksenmukaisuussyistä kaavoitusyksikkö on pyytänyt tarjouksen Ramboll Finland Oy:ltä Hirvensalon osayleiskaavan Natura-arvioinnin päivityksestä. Tehtävänä on Hirvensalon osayleiskaavan Natura-arvioinnin päivittäminen vastaamaan tilaajasta johtuvien muuttuneiden aluevarausten aiheuttamia vaikutuksia Akumentinpuistossa, Vaahemäen uuden keskustan alueella ja Rauhaniemessä.

Kaavoituspäällikkö päätti, että Hirvensalon osayleiskaavan Natura-arvioinnin päivitys hankitaan Ramboll Finland Oy:ltä tarjouksen mukaiseen kokonaishintaan 4 800 € (alv 0 %). Muut ehdot tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti.

24.3.2015 § 5. Skanssin hulevesisuunnitelma, toimeksiannon laajentaminen mallinnuksella.

Kaavoituspäällikkö on päätöksellään 26.11.2014 § 6 tilannut Skanssin hulevesisuunnitelman FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:ltä. Suunnittelun hinta on 13 743 euroa (alv 0 %).

Suunnittelun aikana todettiin tarve tarkastella ja mallintaa Skanssin kauppakeskuksen hulevesiä tarkemmin kuin tarjouspyyntöä laadittaessa oli määritelty, koska kauppakeskukselta tulevat vedet määrittävät sen, kuinka paljon Itäkaaren eteläpuolelta tulevia vesiä mahtuu moottorintien alittavaan hulevesiviemäriin. Mallinnus ei sisälly alkuperäiseen suunnittelutyöhön, joten FCG:tä pyydettiin tekemään siitä lisätyötarjous.

Kaavoituspäällikkö päätti, että Skanssin hulevesisuunnitelmaan liittyvä mallinnus hankitaan FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:ltä. Suunnittelutyön kokonaishinta, jota ei saa ylittää ilman tilaajan suostumusta on 809 € (alv 0 %). Muut ehdot tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti.

24.3.2015 § 6. Skanssin hulevesisuunnitelma, toimeksiannon laajentaminen lumen lähisiirtosuunnitelman laatimisella.

Kaavoituspäällikkö on päätöksellään 26.11.2014 § 6 tilannut Skanssin hulevesisuunnitelman FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:ltä. Suunnittelun hinta on 13 743 euroa (alv 0 %).

Suunnittelun aikana päädyttiin siihen, että lumen lähisiirron suunnittelu ja lähisijoituspaikkojen kartoitus kannattaa tehdä hulevesisuunnittelun yhteydessä. Suunnittelu ei sisälly alkuperäiseen suunnittelutyöhön, joten FCG:tä pyydettiin tekemään siitä lisätyötarjous.

Kaavoituspäällikkö päätti, että Skanssin hulevesisuunnitelman lumen lähisiirtosuunnitelma hankitaan FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:ltä. Suunnittelutyön kokonaishinta, jota ei saa ylittää ilman tilaajan suostumusta on 2 000 € (alv 0 %). Muut ehdot tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti.

Toimialajohtaja:

7.4.2015 § 26. Eräiden virkojen ja toimien tehtäväkohtaisen palkan tarkistaminen omien tehtävien vaativuuden määräaikaisesti muuttuessa ja hoidettaessa toisen tehtäviä omien työtehtävien ohella.

Rakennusvalvontajohtaja Reima Ojala on esittänyt, että eräille ympäristötoimialan rakennusvalvonnan henkilöille maksettaisiin tehtäväkohtainen palkka 10 %:lla korotettuna määräaikana johtuen tehtäväjärjestelyistä kesäaikana.

Toimialajohtaja Markku Toivonen on pyytänyt strategisen HR:n lausuntoa näkemyksestään.

Strateginen HR on yhtä mieltä toimialajohtajan lausunnosta, jonka mukaan edellytyksiä lisien maksamiselle ei ole.

Toimialajohtaja päätti em. perusteella hylätä rakennusvalvontajohtajan esityksen eräiden virkojen ja toimien tehtäväkohtaisen palkan määräaikaisesta tarkistamisesta.

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat tiedoksi ja päättää samalla, ettei se siirrä niitä käsiteltäväkseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.