Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta10124.03.20155

32-2015 (231)

Varsinais-Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskuksen lausunto Lassila & Tikanoja Oyj:n ympäristölupaan liittyvään näkemyspyyntöön (Ys)

Tiivistelmä:

ELY-keskus on todennut, että kotitalouksista peräisin olevien pakkausjätteiden vastaanotto ja välivarastointi sekä vaarallisten jätteiden jaekohtaisten määrien muuttaminen edellyttävät muutosta Lassila & Tikanoja Oyj:n Saramäen toimipistettä koskevaan ympäristölupaan.

Ksylk § 101

Ympäristönsuojelu, ympäristöinsinööri Fredrik Klingstedt 12.3.2015:

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on antanut lausunnon Lassila & Tikanoja Oyj:n näkemyspyynnöstä, joka koskee yhtiön Saramäen toimipisteen ympäristöluvan tulkintaa. Yhtiö on pyytänyt ELY-keskukselta lausuntoa siitä voiko laitoksella vastaanottaa nykyisen ympäristöluvan puitteissa tuottajavastuualaisia jätteitä kuten kuitupaikkauksia, pienmetallia, lasia ja muovia. Lisäksi yhtiö on esittänyt muutoksia vaarallisten jätteiden jaekohtaisiin määriin.

ELY-keskus on lausunnossaan todennut, että kotitalouksista peräisin olevien pakkausjätteiden vastaanotto ja välivarastointi sekä vaarallisten jätteiden jaekohtaisten määrien muuttaminen edellyttävät muutosta yhtiön ympäristölupaan.

Ympäristönsuojelu on antanut asiassa lausunnon, jossa se on todennut, että tuottajavastuualaisen jätteen vastaanotto, huomioiden tuottajavastuulainsäädännöstä säädetyt muut vaatimukset, on mahdollista yhtiön toimipisteessä, mikäli voidaan varmistua siitä, että kyseisistä kotitalouksista peräisin olevista jätteiden vastaanotosta ei aiheudu alueen ympäristöön merkittäviä haju-haittoja.

Lausunto on kokonaisuutena luettavissa oheismateriaalina.

Oheismateriaali 1ELY-keskuksen lausunto, dnro. VARELY/4/07.00/2010

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä ELY-keskuksen lausunnon tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.