Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta8210.03.20156

6504-2012 (744, 745, 232, 021)

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös; vesitalousasia, Kakskerta-Satava vesiosuuskunta, Kakskerranjärvi (Ys)

Tiivistelmä:

Kyse on Kakskerta-Satava vesiosuuskunnan paineviemärin sijoittamisesta Kakskerran järveen. KHO ei tutkinut valitusta, joten Vaasan-hallinto-oikeuden päätös, jolla putken sijoittaminen sallitaan järven länsipäähän, mutta ei itäpäähän, jää voimaan.

Ksylk § 82

Ympäristönsuojelu vs. ympäristönsuojelusuunnittelija Pekka Salminen 27.2.2015:

Korkein hallinto-oikeus on antanut 19.2.2015 päätöksen valituksesta, jonka Tuula Savander oli tehnyt Vaasan hallinto-oikeuden päätöksestä.  Päätöksessään Vaasan hallinto-oikeus oli kumonnut aluehallintoviraston päätöksen siltä osin kuin sillä on myönnetty lupa ja pysyvät käyttöoikeudet paineviemärin rakentamiseen alitukselle 1 eli vesistöalitukselle välille Brinkhal-Monnoinen ja hylännyt hakemuksen tältä osin. Alituksen 2 (yhtenäinen putki mantereelta saarelle) osalta Vaasan hallinto-oikeus oli hylännyt valitukset.

Tuula Savander on valituksessaan vaatinut, että aluehallintoviraston päätös on kumottava kokonaisuudessaan.

Turun kaupungin kaupunki- ja ympäristölautakunta on aiemmin antamassaan vastineessa katsonut ettei viemärilinjan (alitus 2) voida katsoa aiheuttavan ympäristönpilaantumisen riskiä, koska vesistön alittava viemärilinja tulee olemaan yhtenäinen putki ilman liitoksia ja koska putkea pitkin johdetaan vain yhden osa-aikaisessa käytössä olevan lomarakennuksen jätevedet.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös

Korkein hallinto-oikeus ei tutki valitusta, koska ei katso Savanderin olevan vesilain 15 luvun 2 §:n tarkoittamalla tavalla asianosainen.

Oheismateriaali 1Korkeimman hallinto-oikeuden päätös (19.2.2015) 864/1/14

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.