Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta1013.01.201510

7719-2011 (613, 627, 021)

Turun hallinto-oikeuden päätös Sairashuoneenkatu 8:n asemakaavaan (Hal)

Tiivistelmä:

Turun hallinto-oikeus on hylännyt asemakaavasta tehdyn valituksen.

Ksylk § 10

Kaupunginsihteeri Satu Lehto 2.1.2015:

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta on 6.5.2014 hyväksynyt yhtä tonttia koskevan asemakaavan muutoksen ”Sairashuoneenkatu 8”. Tontin omistava asunto-osakeyhtiö on valittanut lautakunnan päätöksestä Turun hallinto-oikeuteen. Valituksessa on ollut kyse asunto-osakeyhtiön tontilla olevan puurakennuksen suojelun tarpeellisuudesta sekä rakennuksen säilyttämisen vaikutuksista tontin käyttämiseen. Hallinto-oikeus on 12.12.2014 päätöksellään hylännyt tontinomistajan valituksen.

Hallinto-oikeus on muun ohella katsonut, että E. Wennerqvistin suunnittelemalla puurakennuksella on sellaisia rakennushistoriallisia ja kulttuurihistoriallisia arvoja, joiden vaalimiseksi asemakaavan muutoksessa on voitu antaa rakennusta koskevat tarpeelliset suojelumääräykset. Rakennuksen heikentynyt kunto johtuu muutoksenhakijana olevan asunto-osakeyhtiön laiminlyönneistä rakennuksen kunnossapidossa. Kun lisäksi otetaan huomioon rakennuksen vähäinen koko sekä kaavamuutoksen sisältö, joka muun ohella mahdollistaa vuonna 1911 valmistuneen asuinkerrostalon ullakon lisärakentamisen, suojelumääräystä ei voida pitää asunto-osakeyhtiölle kohtuuttomana.

Hallinto-oikeuden päätökseen saa hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen kirjallisella valituksella, jos korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan.

Oheismateriaali 1Turun hallinto-oikeuden päätös 12.12.2014

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä Turun hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.