Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta1613.01.201516

56-2015 (60)

Ympäristötoimialan viranhaltijoiden päätökset (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 16

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 2.1.2015:

Suunnittelupäällikkö/sarja 10, 15.12.2014 § 29. Särkilahden asemakaavaluonnoksen rakennettavuusselvitys.

Turun kaupungin kaupunkisuunnittelun suunnitteluyksikkö on kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikön pyynnöstä järjestänyt Turun kaupungin pienhankintaohjeen mukaisen kilpailutuksen Särkilahden asemakaavaluonnosalueen rakennettavuusselvityksen laatimisesta. Tarjouspyyntö toimitettiin 25.11.2014 viidelle mahdolliselle tarjoajalle.

Annettuun määräaikaan 9.12.2014 kello 12.00 mennessä tarjouksen toimittivat kaikki viisi tarjouspyynnön saanutta.

Tarjouspyynnön mukaan tilaaja pidättää itsellään oikeuden hylätä tarjous jos:

Tarjoajat, jotka eivät täytä hankintayksikön asettamia vähimmäisvaatimuksia, on suljettava tarjouskilpailusta. Hankintayksikön tulee siten ennen tarjousvertailun tekemistä ja tarjouksen valintaa selvittää, että tarjoajan kelpoisuusehdot täyttyvät.

Tarjouspyynnön mukaan tarjoajan tulee nimetä tarjouksessa työstä vastaava projektipäällikkö, maastotöistä vastaava henkilö sekä rakennettavuusselvityksen laatimisesta vastaava henkilö. Konsultilta ja edellä mainituilta henkilöiltä edellytetään riittävää kokemusta kyseessä olevaa hanketta vastaavista hankkeista. Projektipäälliköllä tulee olla kokemusta viimeisen viiden vuoden ajalta vähintään viiden vastaavan tai kooltaan suuremman hankkeen suunnittelun johtamisesta.

Pöyry Finland Oy:n tarjous ei täytä tarjouspyynnön vaatimusta projektipäällikön kokemuksen osalta. Tarjoaja tulisi näin ollen sulkea pois tarjouskilpailusta. Muut tarjoajat ovat osoittaneet täyttävänsä tarjoajien kelpoisuudelle asetetut vähimmäisvaatimukset.

Tarjousten arviointiin voidaan ottaa vain niiden tarjoajien tarjoukset, jotka ovat osoittaneet täyttävänsä tarjoajien kelpoisuudelle asetetut vähimmäisvaatimukset. Kaikki tähän vaiheeseen päässeet tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Suunnittelupäällikkö päätti, että Pöyry Finland Oy suljetaan pois tarjouskilpailusta, koska tarjoaja ei täytä tarjoajien kelpoisuudelle asetettuja vaatimuksia.

Lisäksi päätän, että Särkilahden asemakaava-alueen rakennettavuusselvityksen laatiminen tilataan tarjouspyynnössä esitetyin ehdoin ja tarjouksissa annetuin hinnoin SM Maanpää Oy:ltä kokonaishintaan 15 500,00 € (alv 0 %).

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Sopimuksen voi tilaajan puolelta allekirjoittaa yhteyshenkilö. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella. Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja oikaisuvaatimusohjeen tiedoksi.

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä viranhaltijan päätöspöytäkirjan tiedoksi ja päättää samalla, ettei se siirrä sitä käsiteltäväkseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.