Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta33911.11.201411

53-2014 (60)

Ympäristötoimialan viranhaltijoiden päätökset (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 339

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 3.11.2014:

Toimialajohtaja 3.11.2014 § 85.

"Friskalan risteys" 30/2013 -asemakaavan valmistelun lopetus.

Valtion ja Turun kaupungin yhteisessä MAL-hankkeessa (Turun kaupunkiseudun kuntien ja valtion välinen maankäytön, asumisen ja liikenteen aiesopimus 2012–2015) Hirvensaloon on suunniteltu Kakskerrantien turvallisuuden parantamista välillä Seiskarinkatu–Vihuri sekä Kakskerrantien nostamista tulvien takia. Suurin osa Hirvensalon MAL-hanketta kohdistuu kaavoittamattomalle alueelle Kakskerrantien maantiehen nro 1821.

MAL-hanke sisälsi myös kävely- ja pyörätien toteuttamisen Kakskerrantien Friskalan puolelle Seiskarinkadun ja Vihurin liittymien välille. Tämä olisi vaatinut kaavamuutoksen Friskalan Ravaksenkadun risteyksen kohdalla. Kahdesta tontista osa olisi muutettu takaisin kaavoittamattomaksi maantiealueeksi, jotta olisi saatu jalankulku- ja pyörätie mahtumaan Kakskerrantien ja autokatosten väliin.

Vaikutuksiltaan vähäisen asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma hyväksyttiin kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnassa 4.2.2014 § 39.

Kaavamuutosta vastustettiin voimakkaasti Ravaksenkatu 1 taloyhtiön asukkaiden toimesta.

Kaupunki on em. MAL-hankkeessa päättänyt luopua ko. kevyen liikenteen väylän toteutuksesta kokonaan.

Ensisijaisesti hankkeeseen tulee sisällyttää tieosan pohjoispään tulvaongelmien poistaminen ja niihin liittyvät liittymien parantamistoimenpiteet. Ravaksenkadun liittymään tulee ensimmäisessä vaiheessa toteuttaa ainakin saarekkeellinen suojatie turvallisuuden parantamiseksi.

Valtio osallistuu hankkeen rahoitukseen. Hankkeen alustava toteuttamisaikataulu on vuosina 2015–2016, hankkeen lopullinen laajuus päätetään myöhemmin suunnittelun ja kustannusarvion valmistuttua.

Toimialajohtaja päätti keskeyttää ”Friskalan risteys” asemakaavan (kaavatunnus 30/2013) valmistelun.

Ympäristönsuojelujohtaja 30.10.2014 § 439:

Toijaisten Häppilännotkon hulevesikosteikon yleis- ja rakennussuunnittelu.

Turun kaupungin ympäristötoimiala on pyytänyt tarjouksia Häppilännotkon hulevesikosteikon yleis- ja rakennussuunnittelusta. Kosteikon suunnittelu on osa Citywater- (LIFE 11 ENV/FI/000909Citywater) hanketta. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta.

Ympäristönsuojelujohtaja päätti, että Toijaisten Häppilännotkon hulevesikosteikon yleis- ja rakennussuunnittelu hankitaan Destia Oy:ltä tarjouksen mukaiseen kokonaishintaan 9700 € (alv 0 %). Muut ehdot tarjouspyynnön ja tar-jouksen mukaisesti.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat tiedoksi ja päättää samalla, ettei se siirrä niitä käsiteltäväkseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.