Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta28630.09.20145

5093-2014 (233)

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen lausunto toiminta-aikaa koskevista muutoksista Lassila & Tikanoja Oyj:n Turun toimipaikalla (Ys)

Tiivistelmä:

ELY-keskus on lausunnossaan hyväksynyt Lassila & Tikanoja Oyj:n hakemuksen toiminta-aikojen muuttamiseksi siten, että toimintaa saa harjoittaa yhtiön Saramäen toimipisteessä sisätiloissa kahtena arkiyönä viikossa 31.10.2015 asti.

Ksylk § 286

Ympäristönsuojelu, ympäristöinsinööri Fredrik Klingstedt 24.9.2014:

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on 19.9.2014 antanut lausunnon, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Turun Saramäessä sijaitsevan toimipisteen toiminta-aikojen muuttamista. Toimipistettä koskevan voimassa olevan ympäristöluvan mukaan jätteiden käsittelytoimintaa saa harjoittaa arkisin maanantaista perjantaihin klo 7.00 – 22.00 ja poikkeustapauksissa, esimerkiksi ruuhka-aikoina tai laiterikosta aiheutuneen ruuhkan johdosta, jätteenkäsittelylinjastoa voidaan käyttää myös arkiöisin maanantaista perjantaihin klo 22.00 – 7.00, jolloin kaiken toiminnan tulee tapahtua sisätiloissa. Poikkeustapauksista on aina ilmoitettava valvovalle viranomaiselle. Yhtiö on esittänyt ELY-keskukselle, että yöaikaan tapahtuvaa jätteiden käsittelytoimintaa saisi harjoittaa sisätiloissa tarpeen mukaan kahtena arkiyönä viikossa.  Yötoiminta ei olisi säännöllistä vaan perustuisi käsittelylinjaston huolto- ja korjaustarpeeseen sekä suhdannevaihteluiden aiheuttamaan käsiteltävän jätteen määrien vaihteluun. Toiminta-ajan muutosta yhtiö perustelee sillä, että joustavuuden lisäämisellä mahdollistetaan huoltojen ja korjaustöiden tekeminen virka-aikaan, jolloin asiantuntevan henkilöstön ja vara-osien saaminen on helpompaa ja nopeampaa. Jos korjaus- ja huoltotoimien jälkeen ei kertynyttä varastoa pystytä prosessoimaan linjastolla yöaikaan kasvaa varastointimäärät ja kierrätyspolttoaineen kiertonopeus heikkenee.

ELY-keskus on lausunnossaan hyväksynyt yrityksen hakemuksen toiminta-ajan muutoksesta siten, että toimintaa saa harjoittaa yhtiön Saramäen toimipisteessä sisätiloissa kahtena arkiyönä viikossa 31.10.2015 asti. Lausunnossaan ELY-keskus esittää mm., että toiminta-ajan muutos esitetyllä tavalla ei lisää ympäristöön kohdistuvia vaikutuksia eikä riskejä, eikä lupaa muutoksen takia ole tarpeen tarkistaa.

Oheismateriaali 1ELY-keskuksen lausunto 19.9.2014

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä ELY-keskuksen lausunnon tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.