Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta28116.09.201412

52-2014 (60)

Tiedoksi merkittävät asiat (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 281

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 9.9.2014:

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnalle on osoitettu seuraavat tiedoksi merkittävät asiat. Asiakirjat ovat nähtävänä kokouksen sihteerillä.

Kaupunginvaltuusto 25.8.2014 § 123. Uudistamisohjelman hyväksyminen. Kaupunginvaltuustolle esitetään, että se päättäisi uudistamisohjelman toimenpide-ehdotusten hyväksymisestä (hyväksyttiin, Kv päätti, että liitteessä 1 kirjatut Uudistamisohjelman toimenpide-ehdotukset hyväksyttiin noudatettavaksi asioiden jatkovalmistelussa ja täytäntöönpanoa koskevassa päätöksenteossa).

Kaupunginvaltuusto 25.8.2014 § 124. Henkilöstö voimavarana -ohjelman hyväksyminen.

Henkilöstö voimavarana -ohjelma on osa kaupungin strategiahierarkiaa. Ohjelma pyrkii selkiyttämään työnantajan ja koko henkilöstön vastuita siitä, minkälainen työpaikka Turun kaupunki on. Ohjelma jakautuu kolmeen painopistealueeseen: 1) Turussa jokaisen tulee voida kokea, että työ lisää hyvinvointia, 2) Aktiivinen osaamisen ennakointi ja 3) Turku on vetovoimainen työnantaja. Kaupunginvaltuustolle esitetään, että se hyväksyisi Henkilöstö voimavarana -ohjelman (hyväksyttiin).

Kaupunginvaltuusto 25.8.2014 § 126. Asemakaava- ja asemakaavanmuutosehdotus sekä tonttijako/ tonttijaonmuutosehdotus "VR:n konepaja-alue", Pohjola ja Pitkämäki (os. Köydenpunojankatu) (44/2004).

Asemakaava mahdollistaa valtakunnallisesti arvokkaiden entisten konepajarakennusten käyttötarkoituksen muuttamisen monipuolisiksi työpaikkatiloiksi ja uuden noin 1300 asukkaan asuinalueen toteuttamisen vajaakäytössä olevalle rautatietoiminnoilta vapautuneelle alueelle Köydenpunojankadun varteen. Kaavaehdotuksen ollessa nähtävillä siitä annettiin neljä lausuntoa, ei yhtään muistutusta. Lausunnot koskivat valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä, alueen turvallisuustasoa sekä sähkö- ja vesihuoltoverkostoa. Niiden johdosta muutettua kaavaehdotusta esitetään hyväksyttäväksi (hyväksyttiin).

Kaupunginhallitus 1.9.2014 § 337. Lautakuntien pöytäkirjat ja viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat sekä pyydetyt lausunnot (hyväksyttiin, Kh päätti, ettei se ota pöytä- ja päätöspöytäkirjoja käsiteltäväkseen ja merkitsi pyydetyt lausunnot tiedoksi).

Ympäristöinsinööri 5.9.2014 § 22. Ympäristönsuojelumääräysten 13 §:n mukainen päätös (Asunto Oy Niitunniskan osoitteessa Vanha Kuninkojantie 5,

20320 Turku, sijaitseva käytöstä poistettu öljysäiliö voidaan toistaiseksi pitää nykyisellä paikallaan).

Oheismateriaali 1Uudistamisohjelman hyväksyminen 25.8.2014

Oheismateriaali 2Henkilöstö voimavarana -ohjelman hyväksyminen, 25.8.2014

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä asiat tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.