Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta24319.08.201412

12331-2013 (356, 044, 065)

Pieneläinpäivystyspalvelut 1.1.2015 (tavoite) - 31.12.2017 (Yth)

Tiivistelmä:

Nykyinen sopimus Varsinais-Suomen maakunnan alueella tuotettavista lemmikkieläinten eläinlääkärin päivystyspalveluista päättyy 31.12.2014. Pieneläinpäivystyspalveluista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.1.2015 (tavoite) - 31.12.2017, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin enintään 2 vuodella, 31.12.2019 asti (optio). Tarjoukset on saatu 3 palveluntuottajalta ja puitesopimus esitetään solmittavaksi tarjouskilpailun voittaneen kanssa. Turku myy edelleen pieneläinpäivystyspalvelun Salon kaupungille sekä Liedon, Raision ja Uudenkaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueille.

Ksylk § 243

Ympäristöterveydenhuollon johtaja Liisa Palmu ja hankinta-asiantuntija Joel Hakala 11.8.2014:

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta hyväksyi pieneläinpäivystyspalvelujen kilpailuttamisasiakirjat kokouksessaan 20.5.2014 § 171.

Pieneläinpäivystyspalvelut järjestetään Turun lemmikkieläimille sekä lemmikkieläimille niistä kunnista tai niiltä yhteistoiminta-alueilta, joiden kanssa Turku on tehnyt sopimuksen. Päivystyspalvelut tuotetaan Turun ja Salon kaupungin sekä Liedon, Raision ja Uudenkaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueiden pieneläimille. Turun kaupunki tulee vastaamaan sopimuksen kokonaishallinnasta ja myy palvelut edelleen muille päivystykseen osallistuville yhteistyökumppaneille. Käynnissä on koko maan laajuinen kuntauudistusprosessi, joka voi vaikuttaa jollakin tavalla kuntarakenteeseen, yhteistoiminta-alueiden kokoonpanoon ja asiakkaiden määrään. Vastaavan alueen kattavassa pieneläinpäivystyksessä on ollut potilaita vuonna 2013 yhteensä n. 7 500, joista turkulaisia yli 40 %.

Hankinta- ja logistiikkakeskus on ympäristötoimialan toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia pieneläinpäivystyspalveluista ajalle 1.1.2015 (tavoite) – 31.12.2017, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin enintään kahdella (2) vuodella, 31.12.2019 asti (optio).

Hankintailmoitus julkaistiin 21.5.2014 EU-kynnysarvon ylittävänä hankintalain liitteen B mukaisena toissijaisena palveluhankintana HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa.

Hankinnasta tehtiin 10.6.2014 korjausilmoitus HILMA- ilmoituskanavassa, koska tarjouspyynnön tekniseen suorituskykyyn ja ammatilliseen pätevyyteen liittyviä vaatimuksia oli tarkoituksenmukaista täsmentää. Hankinnasta esitettyihin kysymyksiin vastattiin 10.6.2014 Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa.

Annettuun määräaikaan 30.6.2014 klo 14.00 mennessä saatiin tarjouksia seuraavilta tarjoajilta:

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjousta ei oteta huomioon ja vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinnasta tehdään kirjallinen sopimus yhden (1) palveluntuottajan kanssa.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjousten hintavertailu ja tarjouksen valinta.

Laatukriteerit ovat tarjouspyynnössä ehdottomina vaatimuksina. Laatukriteerit täyttävistä tarjouksista valitaan se, joka on hinnaltaan halvin.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Kaikki tarjoajat täyttivät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Kaikki tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten hintavertailu ja tarjouksen valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan se, joka on hinnaltaan halvin. Vertailuperusteina ovat palvelun vuosimaksu (painoarvo 80 %), poliklinikkamaksu (10 %) ja toimenpidemaksut yhteensä, vertailuhinta (10 %).

Vertailussa halvin palvelun vuosimaksu saa 80 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin / vertailtava hinta x 80). Vertailussa halvin poliklinikkamaksu saa 10 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin / vertailtava hinta x 10). Vertailussa halvin, toimenpidemaksut yhteensä, vertailuhinta saa 10 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin / vertailtava hinta x 10). Enimmäispistemäärä on 100 pistettä.

Liite 1Tarjousten hintavertailu

Oheismateriaali 1Tarjous Verkavet Oy

Oheismateriaali 2Tarjousyhteenliittymä: Koira-Kissaklinikka Oy, Univet Oy ja Eläinlääkäriasema Pet-Vet Oy

Oheismateriaali 3Tarjous Suomen Pieneläinklinikat Oy

Edellä esitetyn perusteella esitämme, että pieneläinpäivystyspalveluiden puitesopimus solmittaisiin Suomen Pieneläinklinikat Oy:n kanssa ajalle 1.1.2015 (tavoite) - 31.12.2017 tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin. Päivystyspalvelun vuosimaksu on 80.000 euroa (alv 0 %).

Tarjousasiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa ja ennen kokousta ympäristötoimialan hallinnossa.

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että pieneläinpäivystyspalveluiden puitesopimus solmitaan Suomen Pieneläinklinikat Oy:n kanssa ajalle 1.1.2015 (tavoite) - 31.12.2017 tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin. Päivystyspalvelun vuosimaksu on 80.000 euroa (alv 0 %).

Mahdollisesta option käyttöönotosta päätetään erikseen.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella. Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

Lisäksi lautakunta päättää, että pöytäkirja tämän asian kohdalla tarkastetaan heti kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoSuomen Pieneläinklinikat Oy
aoTarjousyhteenliittymä: Koira-Kissaklinikka Oy, Univet Oy ja
aoVerkavet Oy
tpvHakala Joel


Liitteet:

Ksylk § 243
Liite 1:Tarjousten hintavertailu