Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta22012.08.20149

3594-2012 (243, 021)

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös laiturin ja täytön poistamisesta kiinteistön Kaislaranta edustalta (Ys)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 220

Ympäristönsuojelu, vs. ympäristönsuojelusuunnittelija Pekka Salminen 18.7.2014

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut 19.6.2014 päätöksen koskien kiinteistön Tuulia II omistajan Juhani Suomisen hallintopakkohakemusta laiturin ja täytön poistamiseksi Jarmo Tammisen omistamalta kiinteistöltä Kaislaranta.

Päätös

Aluehallintovirasto toteaa Suomisen esittämästä ympäristönsuojelulain vastaisuudesta, että asiassa on kysymys vesilain mukaisesta rakentamisesta ja hallintopakkohakemuksesta ja että ympäristönsuojelulain mukaisen hallintopakkoasian käsittely kuuluu ELY-keskukselle tai kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle.

Aluehallintovirasto hylkää hallintopakkohakemuksen.

Aluehallintovirasto toteaa, että kiinteistöä Kaislaranta palvelevasta laiturista ja kiinteistöllä tehdystä täytöstä ei saata aiheutua kiinteistölle Tuulia II sellaista haittaa tai vahinkoa, joka edellyttäisi vesilain mukaista lupaa. Edellytyksiä hallintopakon antamiseksi ei siten ole olemassa.

Asian käsittelyssä sovellettiin vanhaa vesilakia (19.5.1961/264), koska annettujen selvitysten perusteella laituri on rakennettu ja täyttö on tehty vuonna 2001, jolloin vanha laki oli vielä voimassa.

Suominen tuomittiin korvaamaan Tammisen kuluja 800 euron arvosta, koska asiassa annetun ratkaisun huomioon ottaen olisi kohtuutonta, että Tamminen olisi joutunut pitämään kulunsa kokonaan vahinkonaan.

Oheismateriaali 1Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös ESAVI/157/04.09/2013

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä aluehallintoviraston päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.