Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta14029.04.20149

1923-2012 (613, 627, 021)

Turun hallinto-oikeuden päätös Tikkumäen asemakaavaa koskevista valituksista (Ks)

Tiivistelmä:

Turun hallinto-oikeus on hylännyt Tikkumäen asemakaavaa koskevat valitukset. Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan päätös on lainmukainen.

Ksylk § 140

Kaupunginsihteeri Satu Lehto 23.4.2014:

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta on 22.10.2013 § 300 hyväksynyt asemakaavanmuutosehdotuksen ”Tikkumäki” entiselle Tulitikkutehtaan alueelle. Lautakunnan päätöksestä tehtiin kaksi valitusta hallinto-oikeudelle.

Turun hallinto-oikeus on 8.4.2014 päätöksellään hylännyt asemakaavapäätöksestä tehdyt valitukset.

Hallinto-oikeus on perustellut päätöstä mm. seuraavasti:

Kaavamuutoksen laillisuutta ja asemakaavan sisältövaatimusten täyttymistä arvioitaessa on yleensäkin otettava huomioon se seikka, että kaava aluetta rajaa olemassa oleva kaupunkirakenne, jolloin kaavassa osoitettu uudisrakentaminen tulee väistämättä aiheuttamaan muutoksia viereisten alueiden asukkaiden elinympäristöön. Tontin rakentamistehokkuus on kerrostaloalueeksi edelleen alhainen ja aikaisempaa vähäisempi osa tontin pinta-alasta käytetään rakentamiseen.

Kaavanmuutoksella on edellä sanotuin tavoin luotu edellytykset terveelliselle, turvalliselle ja viihtyisälle elinympäristölle sekä liikenteen järjestämiselle. Asemakaavalla ei myöskään aiheuteta kenenkään elinympäristön laadun sellaista merkityksellistä heikkenemistä, joka ei ole perusteltua asemakaavan tarkoitus huomioon ottaen.

Oheismateriaali 1Turun hallinto-oikeuden päätös 8.4.2014

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.