Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta10018.03.20146

53-2014 (60)

Ympäristötoimialan viranhaltijoiden päätökset (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 100

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 11.3.2014:

Suunnittelupäällikkö/sarja 10:

4.3.2014 § 9. Laukkavuorenkadun suunnittelu.

Turun kaupungin Ympäristötoimiala on pyytänyt tarjouksen Laukkavuorenkadun suunnittelusta. Laukkavuorenkatu on nykyisin sorapintainen tonttikatu josta Kiinteistöliikelaitoksen tehtävänannon mukaisesti suunnitellaan asfalttipäällysteinen, reunakivillä varustettu tonttikatu. Alla on esitetty tarjousten hintavertailu:

Tarjoaja                                              Kokonaishinta (alv 0 %)

WSP Finland Oy                                      6 840,00 €

Destia Oy                                                 3 750,00 €

Ramboll Finland Oy                                 8 090,00 €

FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy              6 000,00 €

Tarjouspyynnössä on ilmoitettu, että valintaperuste on halvin hinta.

Suunnittelupäällikkö päätti, että Laukkavuorenkadun suunnittelu tilataan Destia Oy:ltä tarjouksen mukaisesti kokonaishintaan 3 750,00 € (alv 0 %). Muut ehdot tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella. Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja oikaisuvaatimusohjeen tiedoksi.

5.3.2014 § 10. Lauttarannan urheilupuiston rakennussuunnitelman laatiminen.

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytänyt ympäristötoimialan toimeksiannosta tarjouksia Lauttarannan urheilupuiston rakennussuunnitelman laatimisesta. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinnasta tehdään sopimus yhden (1) palveluntuottajan kanssa.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjoushintojen vertailu.

Tarjousten hintavertailu ja tarjouksen valinta

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan se, joka on kokonaishinnaltaan halvin. Alla on esitetty tarjousten hintavertailu:

 

TarjoajaKokonaistarjoushinta (alv 0 %)
Ramboll Finland Oy 24.000 €
Sweco Ympäristö Oy 37.850 €
Pöyry Finland Oy 37.900 €
Destia Oy 47.690 €
KON-INS Oy 48.500 €
VSU Arkkitehtuuri- ja viheraluesuunnittelu Oy 66.650 €
Studio Terra Oy 68.747 €

Suunnittelupäällikkö päätti edellä esitetyin perustein, että Lauttarannan urheilupuiston rakennussuunnitelman laatiminen hankitaan Ramboll Finland Oy:ltä kokonaistarjoushintaan 24.000 € (alv 0 %) tarjouspyynnössä ja tarjouksessa esitetyin ehdoin.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat tiedoksi ja päättää samalla, ettei se siirrä niitä käsiteltäväkseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.