Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta9311.03.20147

53-2014 (60)

Ympäristötoimialan viranhaltijoiden päätökset (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 93

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 3.3.2014:

Suunnittelupäällikkö/sarja 10:

25.2.2014 § 7. Urheilupuiston leikkipaikan toteutussuunnittelun tilaaminen.

Urheilupuiston Välikentän alueelle laadittiin v. 2010 yleissuunnitelma (FCG), ns. ”Unelmapuisto,” osana Turku Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011–hanketta. Tässä yhteydessä toteutettiin ”Unelmien Kannas” -niminen eri-ikäisten liikkumista edistävä keidas ja kallion laelle kulttuuria ja kuntoilua edistävä näköalapolku.

Osana yleissuunnitelman toteuttamista Kiinteistöliikelaitoksen investointiohjelmassa on vuodelle 2014 rahoitusta myös alueen suuren, huonokuntoisen leikkipuiston uudistamiseksi. Suunnittelutoimisto on pyytänyt tarjousta leikkipuiston toteuttamissuunnitelmasta tarkoituksenmukaisuussyistä FCG (Finnish Consulting Group) Suunnittelu- ja Tekniikka Oy:ltä, joka on perehtynyt jo laajasti tämän alueen suunnitteluproblematiikkaan.

Suunnittelupäällikkö päätti tilata konsultin tarjouksen mukaisesti Urheilupuiston leikkipaikan toteutussuunnitelman FCG Suunnittelu ja Tekniikka Oy:ltä. Suunnittelutyön kustannusarvio, jota ei saa ylittää ilman suunnittelutoimiston suostumusta, on 9,712,90 (alv 0%).

27.2.2014 § 8. Saaronniemen opaskartan ja opasteiden suunnittelun tilaaminen.

Kaupunginhallitus on v. 2000 hyväksynyt Saaronniemen leirintäalueen kehittämissuunnitelman, jonka mukaan aluetta tulee kehittää sekä matkailualueena että kaupunkilaisten virkistysalueena. Kehittämis- ja perusparannustoimenpiteille osoitettiin talousarvioon 12.11.2012 (Kh § 527) 360,000 e.

Suunnitteluyksikössä on v. 2013 valmisteltu Saaronniemen alueen kehittämissuunnitelma (W3231 029), jossa on otettu kantaa matkailuajoneuvopaikkojen järjestämiseen ja lisäämiseen, jäteastioiden uusimiseen, leikkipaikan uudistamiseen ja aluetta kiertävän ulkoilureitin parantamiseen. Saaronniemessä on myös yleisessä käytössä turkulaisten suosima uimaranta ja sauna, koirapuisto ja koirien uimaranta.

Laajan tarjonnan löytämiseksi alueella on nyt ilmennyt tarvetta myös paremman opastejärjestelmän toteuttamiseen ja Kiinteistöliikelaitos on asettanut tavoitteeksi saada uudet opasteet asennettua paikoilleen ennen kesän 2014 sesongin alkua. Suunnitteluyksikkö on asian kiireellisyyden vuoksi pyytänyt tarjousta Saaronniemen opaskartan ja opasteiden suunnittelusta WSP Finland suunnittelutoimistolta, jolla on graafisen alan ja muotoilun osaamista ja myös referenssejä vastaavanlaisista onnistuneista suunnittelutehtävistä.

Suunnittelupäällikkö päätti tilata konsultin tarjouksen mukaisesti Saaronniemen opaskartan ja opasteiden suunnittelun WSP Finland Oy:ltä. Suunnittelutyön kustannusarvio, jota ei saa ylittää ilman suunnitteluyksikön suostumusta, on 9,760 e (alv 0%). Samalla päätin, että asian kiireellisyyden vuoksi tämä päätös voidaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

Hallintojohtaja:

7.3.2014 § 1. Esteettömyysasiamiehen (vak.nro 607074) toimen täyttäminen.

Turun kaupunginhallitus päätti 22.8.2013 hyväksyä seudullisen esteettömyysasiamiehen toimintaa koskevan sopimuksen. Sopimuksen osapuolina Turun lisäksi ovat Liedon, Maskun, Ruskon ja Sauvon kunnat ja Naantalin, Raision ja Paimion kaupungit. Sopimuksen mukaan esteettömyysasiamies kuuluu Turun kaupungin organisaatioon. Esteettömyysasiamies Heikki Haulisto hoitaa tehtäviä 30.6.2014 saakka. Uusi esteettömyysasiamies tulee kuitenkin valita jo aikaisemmin, jotta hän ehtii perehtyä tehtäviin.

FM Jaana Solasvuo on 1.1.2008 lähtien toiminut ympäristötoimialalla tutkimusesimiehen vakanssin hoitajana. Tässä tehtävässä hän on toiminut yhteistyössä Heikki Hauliston kanssa ja mm. esteettömyystyöryhmän sihteerinä. Jaana Solasvuo täyttää myös toimen kelpoisuusvaatimukset.

Hallintojohtaja päätti ympäristötoimialan hallinnon järjestämispäätöksen mukaisesti ottaa esteettömyysasiamiehen toimeen (vak.nro 607074) FM Jaana Solasvuon 1.4.2014 lukien toistaiseksi.

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat tiedoksi ja päättää samalla, ettei se siirrä niitä käsiteltäväkseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös tehtiin esittelijän kokouksessa täydentämästä ehdotuksesta yksimielisesti. Lisäys: Esteettömyysasiamiehen toimen täyttäminen.