Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta8204.03.20146

6504-2012 (744, 745, 232, 021)

Vaasan hallinto-oikeuden päätös / Valitukset vesitalousasiassa koskien Kakskerta-Satava vesiosuuskunnalle myönnettyä lupaa rakentaa paineviemäreitä ja vesijohto Kakskerranjärveen hankesuunnitelman mukaisesti (Ys)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 82

Ympäristönsuojelu, vs. ympäristönsuojelusuunnittelija Pekka Salminen 26.2.2014:

Vaasan hallinto-oikeus on antanut 12.2.2014 päätöksen koskien valituksia vesitalousasiassa: Kakskerta-Satava vesiosuuskunnalle myönnetty lupa rakentaa paineviemäreitä ja vesijohto Kakskerranjärveen hankesuunnitelman mukaisesti.

Päätös

Hallinto-oikeus hylkää vaatimukset katselmuksen järjestämisestä.

Hallinto-oikeus ei tutki Kakskerranjärven neuvottelukunnan valitusta. Neuvottelukunnan kirjelmät otetaan huomioon muiden valituksia tukevina lausumina.

Hallinto-oikeus kumoaa aluehallintoviraston päätöksen siltä osin kuin sillä on myönnetty lupa ja pysyvät käyttöoikeudet paineviemärin rakentamiseen alitukselle 1 eli vesistöalitukselle välillä Brinkhall-Monnoinen (hakemuksen mukainen paineviemärilinja 3.5) ja hylkää hakemuksen tältä osin. Hallinto-oikeus kumoaa ja poistaa myös ainoastaan kysymyksessä olevaa alitusta koskevan aluehallintoviraston päätöksen lupamääräyksen 2.

Päätökseen saa hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen viimeistään 14.3. mennessä.

Oheismateriaali 1Vaasan hallinto-oikeuden päätös 14/0023/1

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä Vaasan hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.