Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta8504.03.20149

53-2014 (60)

Ympäristötoimialan viranhaltijoiden päätökset (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 85

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 25.2.2014:

Ympäristönsuojelujohtaja:

24.2.2014 § 75. Toimenpidepyyntö, Iso-Heikkilänpuiston kasvillisuuden myrkyttäminen.

As Oy Kankkulan (Maaherrankatu 25) 20.10.2013 tekemän toimenpidepyynnön vuoksi hortonomi Anne Huttunen (Turun kaupungin ympäristötoimialan rakennusvalvonta) ja luonnonsuojelutarkastaja Jarmo Laine (Turun kaupungin ympäristötoimialan ympäristönsuojelu) tekivät kiinteistöön 853-62-16-13 rajoittuvaan Iso-Heikkilän puistoon tarkastuskäynnin 30.10.2013. Kiinteistön 853-62-16-13 edustajana paikalla oli Jouko Leino. Tarkastuskäynnin syy oli epäilty kasvillisuuden myrkyttäminen (ympäristönsuojelulaki, § 7).

Tarkastuskäynnillä todettiin, että Leinojen hallinnoima kiinteistö rajoittuu pohjoisen puolella Iso-Heikkilänpuisto –nimiseen puistoksi kaavoitettuun alueeseen. Kiinteistön rajalta ulottui puiston puolelle laajimmillaan runsaan kymmenen metrin alue, jolta puita lukuun ottamatta puuttui lähes kaikki muu kasvillisuus. Aution kenttä- ja pohjakerroksen laajuus oli yli 200 neliömetriä. Tälle alueelle oli istutettu muutama alppiruusu. Alueella kasvoi myös muutamia saniaisia, joiden alkuperästä ei ole tietoa.

Jouko Leino esittää syyksi alueen kasviköyhyyteen, että alue on ollut erilaisten jätteiden peittämä. Suurin osa jätteistä siivottiin Turun kaupungin toimesta vuonna 2009. Siivotulle alueelle oli ilmeisesti tällöin istutettu alppiruusuja. Neljä vuotta myöhemmin luonnonkasvillisuutta oli vielä vähemmän kuin silloin, kun alppiruusut istutettiin. Tämä näkyy Leinon toimittamaa valokuvaa verrattaessa nykyiseen tilanteeseen. Kasvillisuuden myrkyttämisestä ei kuitenkaan ole saatu sellaista näyttöä, mikä antaisi aihetta toimenpiteisiin.

Ympäristönsuojelujohtaja päätti edellä esitetyillä perusteilla kasvillisuuden myrkyttämistä koskeva asia ei anna aihetta toimenpiteisiin.       

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä viranhaltijan päätöspöytäkirjan tiedoksi ja päättää samalla, ettei se siirrä sitä käsiteltäväkseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.