Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta6011.02.201414

53-2014 (60)

Ympäristötoimialan viranhaltijoiden päätökset (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 60

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 4.2.2014:

Toimialajohtaja:

29.1.2014 § 7. Korjaus IX kaupunginosan "Linnanfältti" asemakaavanmuutokseen (kaavatunnus 5/2006) kirjoitusvirhe.

Hallintolain 51 §:n mukaan viranomaisen on korjattava päätöksessään oleva ilmeinen kirjoitus- tai laskuvirhe taikka muu niihin verrattava selvä virhe. Kaupunginhallituksen 20.5.1996 § 654 päätöksen mukaan toimivalta asemakaavassa olevan virheen korjaamiseen on ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksiköllä.

Toimialajohtaja päätti, että IX kaupunginosan ”Linnanfältti” (5/2006) asemakaavanmuutoksen tonttijako/tonttijaonmuutos korttelissa 8 muutetaan muotoon IX-8.-5.

Suunnittelupäällikkö/sarja 10:

24.1.2014 § 5. Vaistentien huleveden viivytysaltaan suunnittelu.

Saramäen maa-ainespuiston kaavoituksen yhteydessä on laadittu alueen hulevesiselvitys. Selvityksessä on esitetty muun muassa Vaistentien huleveden viivytysaltaan rakentamista. Kiinteistöliikelaitos on pyytänyt suunnitteluyksikköä hankkimaan altaan rakentamista varten tarvittavat suunnitelmat. Tämän johdosta suunnitteluyksikkö on järjestänyt Turun kaupungin kansalliset kynnysarvot alittavien hankintojen menettelytapaohjeiden mukaisen suunnittelukilpailun.

Suunnittelupäällikkö päätti tilata Vaistentien huleveden viivytysaltaan suunnittelun Destia Oy:ltä. Suunnittelutyön kokonaishinta, jota ei saa ylittää ilman suunnittelutoimiston suostumusta, on 13 890,00 euroa (alv 0 %).

Samalla totean, että sopimus ei synny tällä päätöksellä vaan vasta myöhemmin tehtävällä kirjallisella sopimuksella, jonka edellä todettu yhteyshenkilö voi kaupungin puolesta allekirjoittaa sen jälkeen, kun tämä päätös on lainvoimainen.

21.1.2014 § 1. Kakolan asemakaava-alue, Malminpuiston pohjoisosan tilaus.

Michailowinporras-nimisen katualueella sijaitsevan portaan periaatteet on esitetty Kakolanmäen julkisten alueiden ympäristön yleissuunnitelmassa. Suunnittelutoimisto on tilannut Michailowinportaiden toteutussuunnittelun FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:ltä. Suunnittelutyön yhteydessä on ilmennyt akuutti tarve tarkastella portaiden sijoittumista maastoon myös viereiseen puistoon liittyvällä osuudella ja samalla suunnitella toteutusta varten myös tämä puiston osuus, jotta Kakolanmäen uuden pääsisäänkäynnin ympäristöstä muodostuu mahdollisimman onnistunut kokonaisuus.

Suunnitteluyksikkö on pyytänyt lisätyötarjouksen FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:ltä tämän Michailowinportaisiin liittyvän pienen kolmiopuiston toteutussuunnittelusta. Puistosuunnittelun yleisperiaatteet on jo esitetty hyväksytyssä Kakolanmäen julkisten alueiden ympäristön yleissuunnitelmassa. Tehtävän yksityiskohtainen sisältö ja kustannus on esitetty konsultin tarjouksessa 9.12.2013.

Suunnittelupäällikkö päätti konsultin tarjouksen perusteella ympäristötoimialan toimintasäännön nojalla tilata Michailowinportaiden suunnittelun lisätyönä FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:ltä portaisiin liittyvän ns. ”Kolmiopuiston” toteutussuunnittelun. Suunnittelutyön kustannusarvio, jota ei saa ylittää ilman suunnittelutoimiston suostumusta, on 6 920,75 e (alv 0%).

Samalla suunnittelupäällikkö päätti, että asian kiireellisyyden vuoksi tämä päätös voidaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

Kaavoituspäällikkö/sarja 10:

30.1.2014 § 2. "Rahtarikujan" 26/2013 asemakaavanmuutoksen meluselvityksen tilaus.

Kaavoituspäällikön sijainen päätti, että asemakaavan ”Rahtarikuja” meluselvitys tilataan Promethor Oy:ltä tarjouksen mukaisesti kokonaishintaan 2400 € (alv 0 %). Muut ehdot tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti.

Selvitystyö jatkolaskutetaan Turun Satama Oy:ltä.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella. Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja oikaisuvaatimusohjeen tiedoksi.

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat tiedoksi ja päättää samalla, ettei se siirrä niitä käsiteltäväkseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.