Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta4504.02.201412

53-2014 (60)

Ympäristötoimialan viranhaltijoiden päätökset (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 45

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 28.1.2014:

Suunnittelupäällikkö:

21.1.2014 § 2. Liikennesuunnitteluinsinöörin toimen (vak.nro 607023) täyttäminen.

Suunnittelupäällikkö päätti ympäristötoimialan hallintosäännön 45 § 2 mom. nojalla valita liikennesuunnitteluinsinöörin toimeen (vak.nro 607023) 1.1.2014 alkaen diplomi-insinööri Laura Pirilän toistaiseksi.

Suunnittelupäällikkö/sarja 10:

21.1.2014 § 2. Hirvensalon koulun alueen yleisten alueiden suunnittelu, töiden vaiheistamisen ja työjärjestelyiden suunnittelun tilaus.

Suunnittelutoimisto on järjestänyt asiantuntijapalveluiden puitejärjestelysopimuksen mukaisen minikilpailutuksen Hirvensalon koulun asemakaava-alueen katujen ja muiden yleisten alueiden suunnittelusta. Ympäristö- ja kaavoituslautakunta on kokouksessaan 18.12.2012 § 558 päättänyt tilata kyseessä olevan suunnittelutyön Pöyry Finland Oy:ltä.

Suunnittelupäällikkö päätti tilata lisätyönä Hirvensalon koulun alueen yleisten alueiden suunnitteluun konsultin lisätyötarjouksen 31.10.2013 mukaiset töiden vaiheistamisen ja työjärjestelyiden suunnittelun Pöyry Finland Oy:ltä. Suunnittelutyön kustannusarvio, jota ei saa ylittää ilman suunnitteluyksikön suostumusta, on 8 500,00 euroa (alv 0 %).

Samalla totean, että sopimus ei synny tällä päätöksellä vaan vasta myöhemmin tehtävällä kirjallisella sopimuksella, jonka edellä todettu yhteyshenkilö voi kaupungin puolesta allekirjoittaa sen jälkeen, kun tämä päätös on lainvoimainen.


22.1.2014 § 3. Satakunnantien alikulkukäytävän suunnittelu.

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytänyt ympäristötoimialan toimeksiannosta tarjouksia Satakunnantien alikulkukäytävän suunnittelusta. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinnasta tehdään sopimus yhden (1) palveluntuottajan kanssa.

Hankinta on toteutettu avoimena menettelynä. Kyseessä on EU-kynnysarvon alittava hankinta, josta on 5.12.2013 julkaistu hankintailmoitus HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntöasiakirjat olivat saatavissa Turun kaupungin internet-sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Suunnittelupäällikkö päätti edellä esitetyin perustein, että Satakunnantien alikulkukäytävän suunnittelu hankitaan Destia Oy:ltä kokonaistarjoushintaan 22 500 € (alv 0 %) tarjouspyynnössä ja tarjouksessa esitetyin ehdoin.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.


22.1.2014 § 4. Telakkarannan alueen katujen, muiden yleisten alueiden ja vesihuollon suunnittelu, suunnittelutyön loppukokous.

Keskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus, hankinta- ja logistiikkajohtaja on päätöksellään 26.11.2010 § 131 tilannut Telakkarannan alueen katujen, muiden yleisten alueiden ja vesihuollon suunnittelun Ramboll Finland Oy:ltä. Asiasta on allekirjoitettu erikseen edellisen lisäksi suunnittelusopimus. Suunnittelutehtävän sisältö on määritelty suunnittelusta järjestetyn kilpailun tarjouspyynnössä.

Suunnittelupäällikkö päätti tilata Telakkarannan alueen katujen, muiden yleisten alueiden ja vesihuollon suunnitteluun liittyvät, loppukokouksen 11.12.2013 mukaiset lisä- ja muutostyöt Ramboll Finland Oy:ltä. Suunnittelutyön loppulaskun suuruus on 19 944,30 euroa (alv 0 %), josta laskutetaan edelleen vesilaitokselta 4 273,50 euroa (alv 0 %).

Samalla päätin, että asian kiireellisyyden vuoksi tämä päätös voidaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

Ympäristönsuojelujohtaja:

20.1.2014 § 38. Ympäristölupapäätös Turku Karting Oy, ulkona sijaitseva moottoriurheilurata.

Ympäristönsuojelujohtaja päätti, että Turku Karting Oy:lle myönnetään ympäristönsuojelulain 28 §:n mukainen ympäristölupa ulkona sijaitsevalle moottoriurheiluradalle Metsämäen kaupunginosaan (853-93-1-5).

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat tiedoksi ja päättää samalla, ettei se siirrä niitä käsiteltäväkseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.