Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta1514.01.201415

1250-2013 (350)

Ympäristöterveydenhuollon tulosalueen valvontasuunnitelman 2011-2014 päivityksen hyväksyminen vuoden 2014 valvontasuunnitelmaksi (Yth)

Tiivistelmä:

Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma, joka sisältää elintarvike-, terveydensuojelu-, tupakka-, kuluttajaturvallisuus- ja eläinlääkintähuoltolain edellyttämän suunnitelmallisen valvonnan, tulee hyväksyä ympäristöterveydenhuollosta vastaavassa lautakunnassa. Lautakunnan tulee toimittaa hyväksymänsä valvontasuunnitelma tiedoksi Lounais-Suomen aluehallintoviraston peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -yksikölle.

Ksylk § 15

Ympäristöterveydenhuolto, ympäristöterveydenhuollon johtaja Liisa Palmu 7.1.2014:

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Suomen Ympäristökeskus SYKE, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes ja Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira ovat laatineet yhteistyössä ympäristöterveydenhuollon yhteisen valtakunnallisen valvontaohjelman vuosille 2011-2014. Siinä määritellään ympäristöterveydenhuollon valvonnan yleiset ja yhteiset periaatteet. Se sisältää myös ympäristöterveydenhuollon toimialakohtaiset valtakunnalliset valvontaohjelmat ja kyseisen toimialan erityispiirteet vuosittaisine painopistealueineen. Kuntien tulee laatia vuosittain vastaavat omat suunnitelmansa, hyväksyä ne ympäristöterveydenhuollosta vastaavassa monijäsenisessä toimielimessä ennen suunnitelmaa edeltävän vuoden loppua ja lähettää tiedoksi aluehallintovirastoon (AVI). Myös suunnitelmien toteutuminen arvioidaan samassa toimielimessä ja lähetetään tiedoksi AVIiin. 

Turun ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelma sisältää valtakunnallisten valvontaohjelmien pohjalta laaditut elintarvike-, terveydensuojelu-, tupakka-, kuluttajaturvallisuus- ja eläinlääkintähuoltolainsäädännön edellyttämät valvonnan yksityiskohtaiset suunnitelmat. Suunnitelma sisältää mm. arvion käytettävissä olevista voimavaroista, valvonnan painopisteet, valtakunnallisen valvontaohjelman ohjeiden mukaan laaditun toimialakohtaisen kohteiden tarkastustiheyden, näytteenottosuunnitelman käytettävine laboratorioineen ja valvonnan maksutaksan. Suunnitelma laitetaan näkyviin ympäristöterveydenhuollon www.sivulle.

Valvontasuunnitelman sisältämä ns. suunnitelmallinen valvonta on toimijalle maksullista. Muista valvontatoimenpiteistä voidaan laskuttaa vain jos lainsäädännössä näin erikseen mainitaan.

Liite 1Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman 2011-2014 päivitys vuodelle 2014 liitteineen (5 liitettä)

Toimialajohtaja Markku Toivonen 7.1.2014:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää hyväksyä liitteenä 1 olevan vuoden 2014 ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman käyttöön otettavaksi ja toimittaa sen tiedoksi Lounais-Suomen aluehallintoviraston peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -yksikölle (POL).

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös tehtiin esittelijän kokouksessa täydentämästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tiedLounais-Suomen aluehallintovirasto, peruspalvelut, oikeusturva ja luvat-yksikkö
tpvYmpäristötoimiala, ympäristöterveydenhuolto


Liitteet:

Ksylk § 15
Liite 1:Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman 2011-2014 päivitys vuodelle 2014 liitteineen (5 liitettä)