Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta38310.12.201313

159-2013 (60)

Ympäristötoimialan viranhaltijoiden päätökset (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 383

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 2.12.2013:

Toimialajohtaja/sarja 10:

25.11.2013 § 16. Suikkilan kartano -nimisen asemakaava-alueen katujen, muiden yleisten alueiden ja vesihuollon suunnittelu.

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytänyt ympäristötoimialan toimeksiannosta tarjouksia Suikkilan kartano -nimisen asemakaava-alueen katujen, muiden yleisten alueiden ja vesihuollon suunnittelusta.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinnasta tehdään sopimus yhden (1) palveluntuottajan kanssa.

Hankinta on toteutettu avoimena menettelynä. Kyseessä on EU-kynnysarvon alittava hankinta, josta on 1.11.2013 julkaistu hankintailmoitus HILMA -ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntöasiakirjat olivat saatavissa Turun kaupungin internet-sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Hankintaan liittyvät kysymykset tuli esittää 8.11.2013 mennessä. Tarkentavat muutokset tarjouspyyntöön julkaistiin 13.11.2013 osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot .

Annettuun määräaikaan, 20.11.2013 klo 11.00, mennessä tarjouksen toimittivat: A-Insinöörit Suunnittelu Oy, AIRIX Ympäristö Oy, Destia Oy, FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy, KON-INS Oy, Pöyry Finland Oy, Ramboll Finland Oy, WSP Finland Oy.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjoushintojen vertailu.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Hankintalain 59 §:n mukaan hankintayksikkö voi pyytää tarjoajaa osoittamaan teknisen suorituskykynsä ja ammatillisen pätevyytensä sekä vaatia tarjoajia esittämään niihin liittyviä selvityksiä. Hankintalain mukaan tarjoajat, jotka eivät täytä hankintayksikön asettamia vähimmäisvaatimuksia, on suljettava tarjouskilpailusta. Hankintayksikön tulee siten ennen tarjousvertailun tekemistä ja tarjouksen valintaa selvittää, että tarjoajan kelpoisuusehdot täyttyvät.

Tarjouspyynnön kohdan 12.2.1 Vaatimuksen 5 mukaan suunnittelutoimialojen vastuuhenkilöillä tuli muun ohella olla vähintään kolmen (3) vuoden kokemus kyseisen toimialan projektien vastuutehtävistä.

KON-INS Oy:n tarjous ei täytä kohdan 12.2.1 vähimmäisvaatimusta vesihuollon suunnittelun vastaavan henkilön osalta. Tarjoaja tulisi näin ollen sulkea pois tarjouskilpailusta.

Muut tarjoajat ovat osoittaneet täyttävänsä tarjoajien kelpoisuudelle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjousten arviointiin voidaan ottaa vain niiden tarjoajien tarjoukset, jotka ovat osoittaneet täyttävänsä tarjoajien kelpoisuudelle asetetut vähimmäisvaatimukset.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset.

Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

Kaikki tähän vaiheeseen päässeet tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjousten hintavertailu ja tarjouksen valinta

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan se, joka on kokonaishinnaltaan halvin.

Tarjousten hintavertailu:

TarjoajaKokonaistarjoushinta (alv 0 %)
A-Insinöörit Suunnittelu Oy50 600 €
Destia Oy53 500 €
FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy59 100 €
Pöyry Finland Oy65 000 €
WSP Finland Oy73 086 €
AIRIX Ympäristö Oy86 500 €
Ramboll Finland Oy107 600 €

Toimialajohtaja päätti edellä esitetyin perustein, että

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Toimialajohtaja:

25.11.2013 § 95. Ympäristötoimialan hallinnon järjestämispäätöksen muutos (Kohta 3 on lisätty 10.12.2013)

Ympäristötoimialan toimialajohtaja on 27.2.2013 § 14 päättänyt hallintosäännön ja ympäristötoimialan johtosäännön perusteella toimialan hallinnon järjestämisestä, toimivallan siirtämisestä sekä toimialan henkilöiden sijoittumisesta eri yksiköihin.

Tällä päätöksellä muutetaan aikaisempaa päätöstä alla mainituilta osin. Asiaa on käsitelty ympäristötoimialan yhteistoimintaryhmässä.

1.   Ympäristötoimialan tulosalueille muodostetaan seuraavat tulosyksiköt (Hallintosääntö 24 § 2 mom. 9 kohta).

Kaupunkisuunnittelu:

•kaavoitusyksikkö, jonka esimiehenä toimii kaavoituspäällikkö Christina Hovi

•suunnitteluyksikkö, jonka esimiehenä toimii kaupunkisuunnittelun tulosalueen suunnittelupäällikkö Matti Salonen

2.   Tulosalueiden johtajien varahenkilöinä toimivat alla mainitussa järjestyksessä seuraavat viranhaltijat (Hallintosääntö 63 §):

Kaupunkisuunnittelun tulosalueen johtaja (= toimialajohtaja Markku Toivonen)

Kaavoituspäällikkö Christina Hovi, jonka sijaisina toimivat

•Kaavoitusarkkitehti Paula Keskikastari

•Kaavoitusarkkitehti Oscu Uurasmaa

Suunnittelupäällikkö Matti Salonen, jonka sijaisina toimivat

•Liikenneinsinööri Jaana Mäkinen

•Kadunsuunnittelupäällikkö Kari Linnakoski

Ympäristöterveydenhuollon johtaja Liisa Palmu

•Kaupungineläinlääkäri (vak.nro 200002)

•Kaupungineläinlääkäri Sirpa Kemilä

•Valvontaeläinlääkäri Pia Pouri

Rakennusvalvontajohtaja Reima Ojala

•Rakennustarkastusinsinööri Tom Mattsson

•Kaupunkikuva-arkkitehti Juha Kylliö

•Tarkastusinsinööri Timo Nieminen

•Tarkastusinsinööri Tapio Mikkola

•Tarkastusinsinööri Sakari Elo

•Tarkastusinsinööri Kai Kodisoja 

3. Tulosalueiden johtajat sekä kaavoituspäällikkö ja kaupunkisuunnittelun tulosalueen suunnittelupäällikkö tai heidän määräämänsä voivat hyväksyä tulosaluetta koskevat hankintojen tarjouspyynnöt sekä allekirjoittaa tulosaluetta koskevat sopimukset, mikäli arvioitu hankintahinta tai sopimuksen arvo on alle 30.000 euroa (hallintosääntö 24 § 2 mom. kohdat 11 ja 12).

4. Tulosalueiden johtajat sekä kaavoituspäällikkö ja kaupunkisuunnittelun tulosalueen suunnittelupäällikkö valitsevat alaisensa henkilökunnan (Hallintosääntö 45 § 2 mom.)

5. Ympäristötoimialan henkilökunta sijoittuu eri tulosalueille ja yksiköihin oheisen liitteen mukaisesti (Liite 1).

Toimialajohtaja päätti hallintosäännön ja ympäristötoimialan johtosäännön perusteella muuttaa aikaisemmin 27.2.2013 § 14 tekemääni päätöstä ympäristötoimialan hallinnosta edellä esitetyllä tavalla 1.1.2014 lukien.

Suunnittelupäällikkö/sarja 10:

26.11.2013 § 24. Vartiovuorenpuiston leikkipaikan toteutussuunnittelun tilaaminen.

Vartiovuorenpuiston kunnostuksen yleissuunnitelma, jonka tavoitteena on ohjata tämän Turun keskustan kulttuurihistoriallisesti erittäin merkittävän mäkipuiston kunnostuksen toteuttamista, hyväksyttiin ympäristö- ja kaavoituslautakunnassa 24.8.2010, § 421.

Kiinteistöliikelaitoksen investointiohjelmassa on varattu rahoitusta vuodelle 2014 Vartiovuorenpuiston kunnostuksen osalle, joksi on erityisten ja pikaisten kunnostustarpeiden pohjalta valikoitunut olevan leikkipaikan uudistaminen. Yleissuunnitelman valmistumisen jälkeen ilmeni läheisen päiväkodin taholta tarve tarkentaa leikkipaikan suuruutta ja alueesta laadittiin uusi luonnossuunnitelma.

Suunnittelupäällikkö päätti konsultin tarjouksen mukaisesti ja ympäristötoimialan toimintasäännön nojalla tilata kulttuurihistoriallisesti merkittävän Vartiovuorenpuiston leikkipaikan toteutussuunnittelun Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymältä. Suunnittelutyön kustannusarvio, jota ei saa ylittää ilman suunnitteluyksikön suostumusta, 12,348€ (alv.0 %). 

2.12.2013 § 25. Impivaaran liikuntakeskus, seikkailumaan rakennussuunnittelu.

Kiinteistöliikelaitoksen Infrapalvelut -yksikkö on pyytänyt suunnitteluyksiköltä suunnitelmaa Kärsämäen liikuntakeskuksen seikkailumaan rakennussuunnittelusta. Seikkailumaan toteuttaminen kuuluu Vapaa-aikatoimialan Liikuntapaikkayksikön talousarvioon vuonna 2014. Seikkailumaa on esitetty Impivaaran ideasuunnitelmatyyppisessä yleissuunnitelmaluonnoksessa. 

Suunnittelupäällikkö päätti tilata Impivaaran liikuntakeskuksen seikkailumaan rakennussuunnittelun Airix Ympäristö Oy:ltä. Suunnittelutyön kokonaishinta, jota ei saa ylittää ilman suunnitteluyksikön suostumusta, on 14 400,00 euroa (alv 0 %).

Samalla päätin, että asian kiireellisyyden vuoksi tämä päätös voidaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

2.12.2013 § 26. Vanha Suurtori, lisäykset ja muutokset, suunnitelmatilaus.

Kiinteistöliikelaitoksen koordinoima ”Ihmiselle parempi keskusta” -hanke on teettänyt Vanhasta Suurtorista katu- ja ympäristösuunnitelmat FCG Suunnittelu ja Tekniikka Oy:llä. Alueen suunnitelmat hyväksyttiin jo viime vuonna, mutta rakennussuunnitteluvaiheessa on ilmennyt tarve muuttaa aikaisemmassa vaiheessa valittua vanhan nupukiven kiveysmateriaalia sekä tehdä joitakin muita yksityiskohtien tarkistuksia. Kiinteistöliikelaitos on pyytänyt suunnitteluyksikköä hankkimaan suunnitelmamuutokset ja -tarkistukset.

Suunnittelupäällikkö päätti tilata Vanhan Suurtorin suunnittelutyöt pidetyn loppukokouspöytäkirjan mukaisesti FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:ltä. Suunnittelutyön kokonaiskustannus on 9 391,61 euroa (alv 0 %).

Samalla päätin, että asian kiireellisyyden vuoksi tämä päätös voidaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat tiedoksi ja päättää samalla, ettei se siirrä niitä käsiteltäväkseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös tehtiin esittelijän täydentämästä päätösehdotuksesta yksimielisesti.