Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta37710.12.20137

9986-2013 (233)

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen päätös koskien ympäristövaikutusten arviointimenettelyn soveltamista (Ys)

Tiivistelmä:

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen 20.11.2013 antaman päätöksen mukaan ympäristövaikutusten arviointimenettelyä ei sovelleta Gasum Oy:n LNG-terminaalin rakentamiseen Pansioon

Ksylk § 377

Ympäristönsuojelu, ympäristöinsinööri Helena Pakkala 29.11.2013:

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus antoi 20.11.2013 päätöksen, jonka mukaan Gasum Oy:n maakaasun toimittamiseen liittyvän LNG-varastoterminaalin sijoittaminen Turun Pansioon ei edellytä ympäristövaikutusten arviointimenettelyä.

ELY-keskuksen mukaan suunniteltu hanke kokonaisuutena arvioiden ja ottaen huomioon sen ominaisuudet, sijainti ja vaikutusten luonne, hankkeen toteuttaminen ei todennäköisesti aiheuta laajuudeltaan tai laadultaan YVA-asetuksen hankeluettelon hankkeiden vaikutuksiin rinnastettavia merkittäviä haitallisia ympäristövaikutuksia.

Hanke jää kokoluokaltaan huomattavasti pienemmäksi kuin asetuksen hankeluettelon mukainen hanke. Se ei todennäköisesti aiheuta luonnon, maiseman, kulttuurihistorian tai asutuksen kannalta taikka muun ympäristön erityispiirteiden vuoksi merkittäviä haitallisia vaikutuksia. Riskien, erityisesti turvallisuusriskien merkitys korostuu ja niiden tarkasteluun kiinnitetään edelleen huomiota hankkeen edellyttämien lupamenettelyjen yhteydessä. Yhteisvaikutukset muiden alueella olevien hankkeiden kanssa eivät todennäköisesti muodostu merkittäviksi.

Turun kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta ei myöskään nähnyt 24.9.2013 antamansa lausunnon mukaan arviointimenettelyn soveltamista tähän hankkeeseen tarpeellisena.

Oheismateriaali 1Varsinais-Suomen ELY-keskuksen päätös VARELY/14/07.04/2013

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.