Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta37610.12.20136

1219-2013 (230, 010)

Ympäristönsuojelumääräysten päivittäminen (Ys)

Tiivistelmä:

Ympäristönsuojelumääräysten päivittäminen on vireillä. Keväisen lausuntokierroksen aikana saatujen lausuntojen sekä muiden suurten kaupunkien kokemusten perusteella ehdotukseen on tehty muutoksia, joten määräykset on laitettava uudelleen nähtäville ennen ehdotuksen viemistä kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Ksylk § 376

Ympäristönsuojelu, ympäristötarkastaja Jaana Gustafsson 29.11.2013:

Ympäristönsuojelumääräysten päivittäminen on vireillä. Määräykset on tarpeen päivittää muuttuneen lainsäädännön, kaupungin organisaatiouudistuksen vuoksi ja nykyisistä määräyksistä saatujen kokemusten perusteella. Luonnos uusiksi määräyksiksi oli nähtävänä 19.3.–19.4. ja muutosehdotus lähetettiin lausunnoille toimialoille ja Turku-konsernin yhtiöille, naapurikuntiin sekä asukas- ja ympäristöjärjestöille. Kaikkiaan määräyksistä annettiin 15 lausuntoa, näistä seitsemällä lausunnon antajalla ei ollut huomautettavaa määräyksistä.

Tiivistelmä lausunnoissa esitetyistä kommenteista on esityslistan liitteenä 2. Liitteeseen on merkitty, onko esitettyjen seikkojen perusteella tehty muutoksia määräysluonnokseen.

Lausunnoissa esitettyjen kommenttien sekä mm. muiden suurten kaupunkien kokemusten perusteella määräysluonnokseen on tehty useita pienehköjä muutoksia. Tämän vuoksi ehdotus on tarpeen laittaa uudelleen nähtäville ennen määräysten viemistä kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Määräyksiin tehtävien tekstimuutosten lisäksi esitetään, että taajaan rakennettua aluetta esittävä kartta hyväksyttäisiin määräysten hyväksymisajankohdan mukaisena ja valtuustolle esitettäisiin, että kartta voidaan päivittää kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan päätöksellä. Ajantasainen kartta julkaistaisiin kaupungin Internet-sivuilla.

Liitteenä 1 olevassa ympäristönsuojelumääräysehdotuksessa on muutettujen kohtien viereen kirjattu nykyisten määräysten teksti.

Annetut lausunnot ovat nähtävillä kokouksessa.

Liite 1Luonnos ympäristönsuojelumääräyksiksi

Liite 2Lausunnoissa esitetyt kommentit ja niiden huomioiminen

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä ympäristönsuojelumääräysten valmistelutilanteen tiedoksi ja kuuluttaa määräysten muuttamisesta kaupungin ilmoitustaululla ja Internet-sivuilla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvYmpäristötoimiala, ympäristönsuojelu


Liitteet:

Ksylk § 376
Liite 1:Luonnos ympäristönsuojelumääräyksiksi
Liite 2:Lausunnoissa esitetyt kommentit ja niiden huomioiminen