Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta29415.10.201317

159-2013 (60)

Ympäristötoimialan viranhaltijoiden päätökset (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 294

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 8.10.2013:

Toimialajohtaja:

27.9.2013 § 85. Suunnitteluhortonomi Irma Rytkölän irtisanoutuminen.

Suunnitteluhortonomi Irma Rytkölä on 20.9.2013 irtisanoutunut Turun kaupungin palveluksesta (vakanssi 531100) siirtyäkseen vanhuuseläkkeelle 1.12.2013 alkaen.

Toimialajohtaja päätti myöntää Irma Rytkölälle eron suunnitteluhortonomin virasta (vakanssi 531100) 1.12.2013 alkaen.

20.9.2013 § 84. Naantalin ja Raision hajujen leviämismallinnus.

Ympäristötoimialan Ympäristönsuojelun tulosalue huolehtii sopimukseen perustuen ilmanlaadun yhteistarkkailusta Turun kaupunkiseudulla. Osana tätä yhteistarkkailua on osoittautunut tarpeelliseksi teettää joidenkin Naantalin ja Raision alueilla sijaitsevien laitosten hajupäästöistä leviämismallinnus. Työtä on valmisteltu yhdessä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen, Naantalin ja Raision kaupungin sekä neljän lupavelvollisen laitoksen kanssa. Kukin laitos hankkii omalla kustannuksellaan tarvittavat mittaukset ja muut selvitykset toimintaansa liittyvistä päästöistä, mutta mallinnustyö tehdään yhteisesti. Ympäristönsuojelun tulosalue on neuvotellut mallinnusosuudesta suoraan Ilmatieteen laitoksen kanssa, koska työhön tarvitaan erityisosaamista mm. hajujen lyhytaikaispitoisuuksien ja laivaliikenteen päästöjen mallintamisessa. Ilmatieteen laitos on 8.8.2013 tarjonnut työtä hintaan 29 500 € + alv. Yhteistarkkailusopimuksen mukaan erillisselvitysten kustannusjaosta sovitaan erikseen, ja asianosaisten kesken on sovittu, että tämän työn kustannukset voidaan laskuttaa kokonaan Naantalin ja Raision kaupungeilta sekä toiminnanharjoittajilta. Turun kaupungille jää ainoastaan selvityksen koordinointityö, jota hoitaa ilmansuojeluasiantuntija Miika Meretoja osana ilmanlaadun yhteistarkkailuun liittyviä tehtäviään.

Toimialajohtaja päätti, että hajupäästöjen leviämismallinnus tilataan Ilmatieteen laitokselta kokonaishintaan 29 500,00 € + alv tarjouksessa esitetyin ehdoin. Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisilla.

2.10.2013 § 86. Paikka! -sovelluksen hankinta.

Paikka! on Mapita Oy:n sovellus, joka karttapohjaisten kyselyjen avulla mahdollistaa tietojen keräämisen eri maantieteellisten alueiden asukkailta heidän elinympäristöstään.

Sovellus tukee maankäyttö- ja rakennuslain mukaisen vuorovaikutteisen suunnittelun toteuttamista sekä kaupunginvaltuuston 23.1.2012 linjaamaa kuntalaisten osallistumisen lisäämistä kaupungin toiminnassa. Sovellusta voidaan hyödyntää myös kaupunkisuunnittelun tulosten, mm. rakennetun kaupunkiympäristön laadun arvioimisessa.

Hankintaa ei ole kilpailutettu, sillä markkinoilla ei ole tarjolla vastaavaa tuotetta.

Toimialajohtaja päätti tilata Mapita Oy:ltä Paikka! -sovelluksen oheisen tarjouksen mukaisesti hintaan 5700 € (alv 0 %) sopimuksesta ilmenevin tarkemmin ehdoin.

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat tiedoksi ja päättää samalla, ettei se siirrä niitä käsiteltäväkseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.