Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta23020.08.20139

3399-2013 (60, 001)

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen lausunto ympäristöministeriölle kevennettyjen rakentamis- ja kaavamääräysten kokeilusta annetun lain muuttamisesta (Hal)

Tiivistelmä:

ELY-keskus puoltaa kokeilulain jatkamista ympäristöministeriön valmisteleman lakiluonnoksen mukaisesti.

Ksylk § 230

Ympäristötoimialan hallinto, ympäristölakimies Leena Salmelainen 14.8.2013:

Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa ja Jyväskylässä on voimassa laki kevennettyjen rakentamis- ja kaavamääräyksien kokeilusta (ns. kokeilulaki). Nykyinen laki on voimassa 1.1.2014 saakka. Turun osalta kokeilulaki koskee maankäyttö- ja rakennuslain 171 §:n mukaisen poikkeamistoimivallan siirtoa ELY-keskukselta Turun kaupungille sekä rakennusluvan myöntämistä ennen tonttijaon laatimista ja tontin lohkomista.

Ympäristöministeriö on valmistellut luonnoksen hallituksen esitykseksi, joka koskee kokeilulain muuttamista. Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on antanut luonnoksesta lausunnon 5.7.2013. Lausunnossaan ELY-keskus toteaa muun muassa, että Turun kaupunki on käyttänyt toimivaltaansa poikkeamiseen harkitusti ja pääpiirteissään saman linjan ja periaatteen mukaisesti kuin ELY-keskus vastaavia asioita ratkaistessaan. Turun kaupungilla on hyvä ja riittävä asiantuntemus asioiden hoitoon ja hakemusten ratkaisemiseen. ELY-keskus puoltaa kokeilulain jatkamista ympäristöministeriön valmisteleman lakiluonnoksen mukaisesti.

Oheismateriaali 1Varsinais-Suomen ELY-keskuksen lausunto 5.7.2013

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen lausunnon tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.