Sopimus pieneläinten päivystyspalvelujen myymisestä ajalla 1.1.2011 – 31.12.2013

 

Sopijapuolet

 

Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimi (jäljempänä Turku)

ja

Liedon kunta, Raision kaupunki, Uudenkaupungin kaupunki, Salon kaupunki, Someron kaupunki ovat sopineet seuraavaa:

 

 

Sopimuksen tarkoitus

 

Turun kaupunki järjestää ostopalveluna eläinlääkintähuoltolain (765/2009) tarkoittamat kunnan järjestettäväksi määrätyt päivystysajan eläinlääkäripalvelut pienikokoisille kotieläimille (lemmikkieläimille) Turun, Salon ja Someron sekä Liedon, Raision ja Uudenkaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueiden lemmikkieläimille. Päivystys on tarkoitettu kiireellistä eläinlääkäriapua tarvitseville.

 

Turku on tehnyt erillisen puitesopimuksen (liite 1) palvelun tuottajan kanssa ja vastaa puitesopimuksen mukaisten kustannusten maksamisesta palvelun tuottajalle.

Liedon kunta, Uudenkaupungin kaupunki, Raision kaupunki, Salon kaupunki ja Someron kaupunki sitoutuvat ostamaan kuntaansa tai ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueeseensa kuuluvia kuntia koskevat pieneläinpäivystyspalvelut Turun kaupungilta.

 

Sopimuksen tarkoittama pieneläinpäivystysalue

 

Pieneläinpäivystysalueeseen kuuluvat seuraavat kunnat:

 

1.Turku

2.Liedon ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (Lieto): Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski TL, Lieto, Loimaa, Länsi-Turunmaa, Marttila, Oripää, Paimio, Pöytyä, Sauvo, Tarvasjoki

3.Raision ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (Raisio): Naantali, Raisio, Rusko

4.Uudenkaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue (Uusikaupunki): Kustavi, Laitila, Masku, Mynämäki, Nousiainen, Pyhäranta, Taivassalo, Uusikaupunki, Vehmaa

5.Salo

6.Somero

 

Palvelujen järjestäminen

 

Turun kaupunki vastaa sopimuksen piiriin kuuluvasta toiminnan järjestämisestä, sen toimivuudesta ja siihen liittyvistä sopimuksista koko pieneläinpäivystysalueella.



Palvelun sisältö

 

Päivystysaika kattaa arki-illat ja -yöt sekä viikonloput ja arkipyhät. Päivystysaika on arkisin klo 16-08 ja viikonvaihteisin perjantaista klo 16 seuraavaan maanantaihin klo 08. Poikkeuspäivinä, kuten arkipyhinä ja joulu- ja juhannusaattona, päivystys alkaa vastaavalla tavalla poikkeuspäivää edeltävänä päivänä ja päättyy poikkeuspäivän jälkeisenä ensimmäisenä normaalina arkipäivänä klo 08. Päivystys järjestetään puitesopimuksen mukaisesti.

 

Korvaus

 

Turun kaupunki maksaa palvelun tuottajalle ostopalvelusopimuksesta aiheutuvan korvauksen, jonka suuruus on määritelty puitesopimuksessa. Kustannukset jaetaan sopimuskumppanien kesken viimeksi vahvistettujen väkilukujen suhteessa.

 

Turun kaupunki laskuttaa sopimusosapuolia edellä mainituin perustein kalenterivuosittain jälkikäteen, seuraavan vuoden tammikuussa. Maksuaika on 30 pv netto. Viivästyskorko määräytyy korkolain mukaan.

 

Sopimuksen voimassaolo ja irtisanominen

 

Sopimus astuu voimaan 1.1 2011 ja on voimassa puitesopimuskauden ajan 1.1.2011 – 31.12.2013. Sitä voidaan sopimuskumppanien suostumuksella jatkaa 31.12.2014 asti puitesopimuksen mukaisen option ajaksi.

 

Tämä sopimus raukeaa, jos Turun kaupunki joutuu purkamaan palveluntuottajan kanssa solmimansa puitesopimuksen siinä määriteltyjen pakottavien syiden takia. Puitesopimuksen purkamisesta on ilmoitettava sopimusosapuolille kolme kuukautta aikaisemmin ja Turun kaupungin on neuvoteltava pieneläinpäivystyksen jatkamisesta muulla tavoin osapuolten kanssa.

 

Sopijapuolella on oikeus kirjallisesti irtisanoa sopimus päättymään aikaisintaan 31.12.2013. Irtisanominen on toimitettava muille sopijapuolille viimeistään 6 kuukautta ennen sopimuksen päättymistä.

 

Sopimuksen muuttaminen

 

Muutokset tähän sopimukseen on tehtävä kirjallisesti, jotta ne olisivat päteviä.

 

Sopimuksen liitteet

 

Mikäli asiasta ei ole sovittu tässä sopimuksessa noudatetaan Julkisten hankintojen sopimusehtoja (JYSE 94).

 

Erimielisyydet

 

Tätä sopimusta koskevat riidat ratkaistaan ensisijaisesti neuvotteluin ja neuvottelujen epäonnistuessa Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

 

 

 

 

 

Tämä sopimus korvaa voimassa olevan sopimuksen pieneläinpäivystyspalvelujen myynnistä Liedolle, Raisiolle ja Uudellekaupungille ilman erillistä irtisanomista.

 

Tätä sopimusta on tehty kuusi (6) samansanaista kappaletta, yksi jokaiselle kuudelle sopijapuolelle.

 

Turussa 8.10.2010

 

Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimi

 

 

 

Liisa Palmu

Antti Perälä

va. tulosaluejohtaja

hallintojohtaja, vs. rerussijohtaja

 

Liedossa . lokakuuta 2010

 

Liedon kunta, Ympäristöterveyslautakunta

 

 

 

Johanna Mäkinen

Terhi Isotalo

terveysvalvonnan johtaja

kunnanjohtaja

 

Raisiossa lokakuuta 2010

 

Raision kaupunki, Tekninen keskus

 

 

 

Leena Rosama

Olavi Tuomi

ympäristöpäällikkö

tekninen johtaja

 

Uudessakaupungissa lokakuuta 2010

 

Uudenkaupungin kaupunki

 

 

 

Kaisa Nivola

Kari Koski

ympäristöterveydenhuollon johtaja

kaupunginjohtaja

 

Salossa lokakuuta 2010

 

Salon kaupunki

 

 

 

Sinikka Koskinen

ympäristöterveydenhuollonjohtaja

Reima Rae

lupa- ja valvontaosaston johtaja

 

Somerolla lokakuuta 2010

 

Someron kaupunki

 

 

 

Harri Saarimaa

 

perusturvajohtaja

 

 

Liite 1Puitesopimus Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimen sekä Verkevetin välillä Eläinlääkäripäivystyspalvelut lemmikkieläimille Varsinais-Suomen maakunnassa 1.1.2011–31.12.2013