Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta16504.06.201310

159-2013 (60)

Ympäristötoimialan viranhaltijoiden päätökset (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 165

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 3.6.2013:

Hallintojohtaja:

31.5.2013 § 1. Tiedottajan toimen (vak.nro 607064) täyttäminen.

Ympäristötoimialan hallinnossa on ollut kaupungin sisäisesti haettavissa tiedottajan toimi. Hakuaika on päättynyt 13.5.2013. Toimen kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva koulutus tai hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.

Tiedottajan tointa haki 10 henkilöä, joista haastateltiin 4 henkilöä. Haastatteluun osallistuivat kehittämispäällikkö Christina Hovi, ympäristönsuojelujohtaja Mikko Jokinen ja hallintojohtaja Harri Lehtinen.

Koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelujen perusteella tehtävään pätevimmäksi on arvioitu filosofian maisteri Anri Niskala.

Toiseksi parhaiten tehtävään soveltuvaksi arvioitiin yhteisöpedagogi Risto Lahtinen

Hallintojohtaja päätti hallintosäännön ja ympäristötoimialajohtajan delegointipäätöksen perusteella valita tiedottajan toimeen (vak.nro 607064) filosofian maisteri Anri Niskalan 1.10.2013 alkaen. Varalle valittiin yhteisöpedagogi Risto Lahtinen.

Ympäristöterveydenhuollon johtaja:

31.5.2013 § 56. Terveystarkastajan viran, vakanssinumero 203015, täyttäminen Turun kaupungin ympäristötoimialan ympäristöterveydenhuollon terveysvalvonnan perusyksikössä - Jenni Aalto

Turun kaupungin ympäristötoimialan ympäristöterveydenhuollossa oli julkisesti haettavana 6.5.2013 mennessä terveystarkastajan virka (vakanssinumero 203015). Viran tehtäväkohtainen palkka on 2 565,06 €/kk ja kelpoisuusvaatimus määräytyy terveydensuojelulain (763/1994) 7 §:n 3 momentin ja elintarvikelain 23/2006) 35 §:n ja 88 §:n mukaisesti. Hakuilmoituksessa painotettiin elintarvikevalvonnasta hankittua työkokemusta. Viran tämänhetkinen sijoituspaikka on terveysvalvonnan perusyksikkö. Virka voidaan täyttää aikaisintaan edellisen viranhaltijan jäädessä eläkkeelle 1.7.2013 lukien.

Määräaikaan mennessä virkaa haki 59 henkilöä.

Hakemusasiakirjojen, koulutuksen ja työkokemuksen perusteella neljä hakijaa kutsuttiin haastatteluun. Haastatteluun kutsutut olivat Jenni Aalto, Johanna Hämölä, Kirsi-Marja Jaatinen ja Jari Mattila, joista Jari Mattila ei päässyt tulemaan haastatteluun. Haastattelijoina olivat ympäristöterveydenhuollon johtaja Liisa Palmu sekä terveystarkastajat Sinikka Holsti ja Päivi Nurmi. Virkaan valittavan toimenkuva tulee koostumaan elintarvikevalvontaan liittyvistä tehtävistä. Haastattelussa arvioitiin hakijan koulutuksen soveltuvuutta, ensisijaisesti terveystarkastajana hankittua työkokemusta elintarvikevalvonnasta ja muuta tehtävässä tarvittavaa osaamista ja yhteistyökykyä. Tehtävään hyvin soveltuvaksi tutkinnoksi katsottiin insinööri tai muu vähintään korkeakoulutasoinen tutkinto, jossa opiskeluun kuuluu elintarvikevalvonnassa tarvittavia tietoja ja -taitoja.  

Jenni Aalto, synt. 1980, on suorittanut vuonna 2005 bio- ja elintarviketekniikan insinöörin (AMK) tutkinnon tekniikan ja liikenteen alalta suuntautumisalana elintarviketuotanto. Hänellä on kokemusta terveystarkastajan työstä n. kolme vuotta. Tehtävät ovat painottuneet elintarvikevalvontaan.

Johanna Hämölä, synt. 1981, on suorittanut vuonna 2010 bio- ja elintarviketekniikan insinöörin (AMK) tutkinnon tekniikan ja liikenteen alalta suuntautumisalana biotekniikka. Hän on suorittanut 2000 myös ruokapalvelun perustutkinnon. Hänellä on kokemusta terveystarkastajan työstä n. kolme vuotta.

Kirsi-Marja Jaatinen, synt. 1985, on suorittanut vuonna 2010 bio- ja elintarviketekniikan insinöörin (AMK) tutkinnon tekniikan ja liikenteen alalta suuntautumisalana elintarviketuotanto. Hän on suorittanut 2004 myös laboratorioalan perustutkinnon (laborantti). Hänellä on kokemusta terveystarkastajan runsas vuosi. 

Jari Mattila, synt. 1987, on suorittanut ympäristötekniikan insinöörin (AMK) tutkinnon tekniikan ja liikenteen alalta 31.5.2012. Hänellä on kokemusta terveystarkastajan työstä runsas vuosi.

Koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelun perusteella tehtävään parhaiten soveltuvaksi arvioin Jenni Aallon ja toiseksi parhaiten soveltuvaksi Johanna Hämölän.

Ympäristöterveydenhuollon johtaja päätti, että koulutuksensa, työkokemuksensa ja haastattelun perusteella Turun kaupungin ympäristötoimialan ympäristöterveydenhuollon terveystarkastajan virkaan, vakanssinumero 203015, valitaan Jenni Aalto ehdolla, että hän ennen toimen vastaanottamista esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan. Viran voi ottaa vastaan aikaisintaan 1.7.2013, jolloin vakituinen viranhaltija jää eläkkeelle. Varalle valittiin Johanna Hämölän.

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat tiedoksi ja päättää samalla, ettei se siirrä niitä käsiteltäväkseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.