Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta15804.06.20137

14080-2012 (015, 011, 002)

Turun kaupungin osallisuuden ja vaikuttamisen toimintamalli (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 158

Kaupunginsihteeri Satu Lehto 28.5.2013:

Kaupunginhallitus on 18.12.2012 § 605 päättänyt toimintamalliuudistuksen osallisuusosahankkeeseen liittyen, että Turun kaupungissa otetaan käyttöön hankkeen loppuraportissa esitettyjen periaatteiden mukainen osallisuuden ja vaikuttamisen toimintamalli.

Osallisuutta tarkastellaan toimintamallissa päätöksenteon, suunnittelun ja toiminnan näkökulmasta. Päätöksenteko-osallisuus on suoraa kuntalaisten osallistumista esim. palvelujen tuottamiseen tai omaa asuinaluetta koskeviin päätöksiin. Suunnitteluosallisuus on valmisteluun liittyvää vuorovaikutusta kunta-organisaation ja kuntalaisten välillä. Toimintaosallisuus on kuntalaisten omaa toimintaa elinympäristössään tai palvelu- ja toimintayksiköissä.

Kokouksessa asiaa esittelee toimialan osallisuusvastaava Jaana Solasvuo.

Oheismateriaali 1Turun kaupungin osallisuuden ja vaikuttamisen toimintamalli 

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta kuulee esittelyn kaupungin osallisuuden ja vaikuttamisen toimintamallista ja merkitsee loppuraportin tiedoksi.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta kuuli esittelyn kaupungin osallisuuden ja vaikuttamisen toimintamallista ja merkitsi loppuraportin tiedoksi.

Lisäksi lautakunta päätti Aaltosen Hellsténin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti pilotoida uusia osallistumismalleja asukkaiden ja alueen yhdistysten suuntaan Satava-Kakskerran osayleiskaavan laadinnassa.

 

Jakelu

tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, yleiskaavayksikkö