Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta15528.05.2013

6491-2013 (638)

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan jäsen Velimatti Koiviston aloite Kuraattorinpolun sulkemisesta Halisten päästä

Tiivistelmä: -

Ksylk § 155

Jäsen Koivisto teki seuraavanlaisen aloitteen:

Turun Ylioppilaskylän itäpuolen pohjoisreunaa kulkeva Kuraattorinpolku on vaarallinen ja Turun kaupungin on ryhdyttävä nopeasti toimenpiteisiin asian korjaamiseksi.

Alueella asuu paljon lapsiperheitä ja kadun läheisyydessä on kolme päiväkotia. Kadulla on läpiajokielto ja kolmenkympin rajoitus, mutta näitä ei noudateta. Erityisesti läpiajavat autoilijat ajavat todella lujaa ja reilua ylinopeutta. Katu on niin kapea, että kohtaavat autot väistävät kapealle jalkakäytävälle, josta ei pääse autoja pakoon. Kadun toisella puolella on asukaspysäköintipaikkoja.

Kaahailevat autoilijat ovat aiheuttaneet lähiaikoina jo kaksi vakavaa kolaria, viime kesänä noin kahdeksaakymppiä ajanut autoilija törmäsi keskellä päivää viiteen pysäköityyn autoon. Kolme auta meni lunastukseen. Tänä kesänä on tapahtunut jo yksi vakava kolari, ainakin kolme autoa on joutunut lunastukseen. On vain ajan kysymys koska joku loukkaantuu vakavasti. Asukkaat, usein lapsien seurassa ylittävät kadun päästäkseen autoillensa tai kuormaavat autojaan niiden välissä. Pysäköityihin autoihin törmäävä auto voi tehdä pahaa jälkeä sellaisessa tilanteessa. Tähän mennessä henkilövahingoilta on säästytty vain sattuman kautta.

Lapsia ei kukaan uskalla päästää yksin tai edes vanhempien kanssa kävelemään kadun varressa. Kaahailu on päivittäistä ja vaaratilanteita ja läheltä piti tilanteita tapahtuu jatkuvasti.

Asiasta on tehty jo lukuisa valituksia niin asukkaiden kuin asukasyhdistysten nimissä jo viime vuonna ja valituksia on tehty myös tänä vuonna. Kaupunki ei kuitenkaan ole ryhtynyt mihinkään toimenpiteisiin asiantilan muuttamiseksi.

Esitän, että asia ratkaistaan mahdollisimman nopeasti sulkemalla Kuraattorinpolku betoniporsaalla Halisten päästä. Läpiajoliikenteen loppuminen rauhoittaisi tietä merkittävästi. Sulku pitää tehdä siten, ettei jalkakäytävän tai nurmikon kautta pääse oikaisemaan. Kadun sulkeminen on tietenkin ikävää ja haittaa asukkaiden ja huoltoliikenteen kulkua, mutta kaahailun ja holtittoman liikennekäyttäytymisen aiheuttavat vakavat loukkaantumiset ovat ikävämpiä.

PäätösKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päätti merkitä aloitteen tiedoksi ja lähettää toimenpiteitä varten kiinteistöliikelaitokselle.

 

 

 

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos