Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta11523.04.201311

159-2013 (60)

Ympäristötoimialan viranhaltijoiden päätökset (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 115

Ympäristötoimiala, toimialajohtaja Markku Toivonen 22.4.2013:

Toimialajohtaja:

22.4.2013 § 31. Raitiotien toteutus- ja rahoitusmallin selvitys.

Ympäristö- ja kaavoituslautakunta päätti 12.6.2012 § 284, että Turun kaupunki suorittaa yleissuunnitelman hankinnan yhteistyössä Tampereen kanssa. Tampereen kaupungin tilaajapäällikkö teki kaupunkien yhteisen valmistelun pohjalta hankintapäätöksen 5.12.2012 § 186 Tampereen ja Turun raitioteiden ensimmäisen vaiheen yleissuunnitelmasta. Yleissuunnitelman laatii Ramboll Finland Oy ja WSP Finland Oy yritysryhmä.

Raitiotien yleissuunnittelun rinnalla laaditaan selvityksiä mm. raitiotien rahoitukseen liittyen. Päätöksentekoa varten nähdään tarpeelliseksi laatia selvitys myös raitiotien toteutus- ja rahoitusmalleista. Selvityksen perusteella on tarkoitus esittää perusteltu suositus siitä, miten raitiotie tulisi toteuttaa eli miten kalusto ja infrastruktuuri hankittaisiin ja ylläpidettäisiin sekä mikä olisi paras liikennöintimalli, mikäli päätetään jatkaa raitiotien toteutukseen. Nämä tehtävät eivät sisälly jo kilpailutettuun raitiotien yleissuunnitelmaan.

Raitiotien toteutus- ja rahoitusmallin selvityksen sisältö valmistellaan yhteistyössä Tampereen kaupungin ja Liikenneviraston kanssa. Hankinta-asiakirjojen laadintaan ja hankintaprosessin neuvotteluihin osallistuvat Turun kaupungin asiantuntijat.

Toimialajohtaja päätti, että Turun kaupunki on mukana Tampereen ja Turun raitiotiehankkeiden toteutus- ja rahoitusmallin selvityksen hankinnassa valtuuttaen Tampereen kaupungin allekirjoittamaan tarjouspyynnön ja hankintapäätöksen, jotka on yhteistyössä valmisteltu.

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä viranhaltijan päätöspöytäkirjan tiedoksi ja päättää samalla, ettei se siirrä sitä käsiteltäväkseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.