Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta5112.03.20138

13970-2012 (232, 663)

Lausunnon antaminen Aluehallintovirastolle Kiinteistöliikelaitoksen hakemuksesta rakentaa ponttonisilta Aurajoen yli (Ys)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 51

Ympäristönsuojelu 19.2.2013 / Olli-Pekka Mäki

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on toimittanut lausuntopyynnön kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle Kiinteistöliikelaitoksen vesilain mukaisesta hakemuksesta rakentaa ponttonisilta Aurajoen ylitse.

Hakemus

Kiinteistöliikelaitos on hakenut vesilain mukaista lupaa rakentaa ponttonisilta Aurajoen ylitse ns. kampiförin kohdalle. Silta on tarkoitus rakentaa nykyisen kapulalossin rantarakenteiden väliin ja sen on tarkoitus toimia kevyen liikenteen siltana. Silta on teräsbetoninen ponttonisilta, joka kelluu veden varassa. Joen leveys siltapaikalla on 35–40 m. Sillan kokonaispituus on 51,8 m. Joen keskiuoman kohdalla sillassa on 5 m leveä veneaukko, jonka korkeus on 1,2 m vedenpinnasta 2 m:n leveydeltä.

Ponttonit ankkuroidaan joen pohjaan betonipainoin ja kettingein. Ponttonien syväys on 45 cm. Sillan rakentaminen ei aiheuta tarvetta ruopata jokialueella.

Työt on hakemuksen mukaan tarkoitus aloittaa toukokuussa 2013. Kaupunki omistaa maa-alueet joen molemmilla rannoilla.

Ehdotus annettavaksi lausunnoksi

Turun kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen näkemyksen mukaan vesilain perusteella ei ole estettä hakemuksen mukaisen sillan rakentamiselle. Hankkeen toteuttaminen ei aiheuta vaaraa tai haittaa vesiympäristölle, kalankululle tai kalastolle jokiuomassa.

Joen pienveneliikenne kyseisellä alueella tapahtuu pääasiassa kanooteilla, kajakeilla tai soutuveneillä. Sillan rakenteissa on riittävästi huomioitu joella tapahtuva pienveneliikenne.

Ympäristönsuojeluviranomaisella ei ole huomautettavaa hakemuksen johdosta.

Oheismateriaali 1Kiinteistöliikelaitoksen hakemus

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää antaa aluehallintovirastolle edellä olevan ehdotuksen mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausEtelä-Suomen aluehallintovirasto
tiedKiinteistöliikelaitos