Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta5412.03.201311

159-2013 (60)

Ympäristötoimialan viranhaltijoiden päätökset (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 54

Ympäristötoimiala/Markku Toivonen 4.3.2013:

Suunnittelupäällikkö/sarja 10:

19.2.2013 § 2. Hirvensalon koulun asemakaava-alueen lisämaaperätutkimusten tilaus.

Suunnittelutoimisto on teettänyt lokakuussa 2012 Hirvensalon koulun asemakaava-alueella Vanhalla Kakskerrantiellä SM Maanpää Oy:llä alustavia maaperätutkimuksia. Alustavat maaperätutkimukset on tehty lähtötiedoksi suunnitteluyksikön joulukuussa 2012 järjestämää Hirvensalon koulun asemakaava-alueen yleisten alueiden suunnittelun puitejärjestelysopimuksen mukaista minikilpailutusta varten. Järjestetyn minikilpailutuksen on voittanut Pöyry Finland Oy.

Suunnittelupäällikkö päätti järjestetyn kilpailutuksen perusteella tilata Hirvensalon koulun asemakaava-alueen lisämaaperätutkimusten tekemisen SM Maanpää Oy:ltä. Suunnittelutyön kustannusarvio, jota ei saa ylittää ilman suunnittelutoimiston suostumusta, on 19 550,00 euroa (alv 0 %). Edellä mainittuun kustannukseen sisältyy tarjouksessa ilmoitetun mukainen optio, jonka käyttämisestä kaupungin yhteyshenkilö ilmoittaa erikseen.

Samalla päätin, että asian kiireellisyyden vuoksi tämä päätös voidaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

Toimialajohtaja:

26.2.2013 § 13. Puhelinedun myöntäminen suunnittelupäällikkö Matti Saloselle.

Suunnittelupäällikkö tarvitsee puhelinta työtehtäviensä hoitamiseen jatkuvasti työajan ulkopuolella ja siksi on tarkoituksenmukaista myöntää matkapuhelinetu kaupunginhallituksen hallintojaoston päätöksen 31.1.2009 § 4 perusteella ja siihen liittyvillä käyttöä koskevilla ohjeilla.

Toimialajohtaja päätti myöntää suunnittelupäällikkö Matti Saloselle kaupunginhallituksen hallintojaoston päätöksen 13.1.2009 § 4 mukaisen matkapuhelinedun 1.3.2013 lukien.

27.2.2013 § 14. Ympäristötoimialan hallinnon järjestämispäätös sekä toimialajohtajan toimivallan siirto.

Toimialajohtaja päätti hallintosäännön ja ympäristötoimialan johtosäännön perusteella ympäristötoimialan hallinnosta sekä toimivallan siirrosta (Päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan oheismateriaalina 1).

28.2.2013 § 15. Suunnitteluavustaja Sirkka-Liisa Kuoppalan siirtyminen eläkkeelle.

Toimialajohtaja päätti myöntää Sirkka-Liisa Kuoppalalle eron suunnitteluavustajan virasta (vakanssi 607038) 1.6.2013 alkaen.

Ympäristönsuojelujohtaja:

4.3.2013 § 2. Ympäristönsuojelulain 78 §:n mukainen päätös pilaantuneen maaperän puhdistamista koskevan ilmoituksen tarkastamisesta Linnanfältin alueella, Turku

Ilmoituksen tekijä

Turun kaupungin kiinteistöliikelaitos.

Maankäyttö, kaavoitus, ympäristö ja naapurit

Kiinteistöillä sijaitsevat tällä hetkellä mm. maakuntamuseo, vanhat raitiovaunuhallit sekä bussihuoltokeskus. Lisäksi alueella on yksittäisiä asunto-osakeyhtiöitä ja yksityisessä omistuksessa olevia kiinteistöjä. Linnanfältin alueella on käynnissä kaavanmuutos. Kiinteistöt on kaavaluonnoksessa (24.5.2012) merkitty asuinrakennusten ja toimitilarakennusten korttelialueiksi, (kaavamerkinnät A ja KTY).

Ilmoituksen kohteena oleva alue (noin 8,5 ha) rajoittuu Malminkatuun, Turku Energian kiinteistöön, Linnankatuun, rata-alueeseen ja Mittarikatuun.

Maaperä

Ympäristöteknisissä tutkimuksissa alueella todettiin olevan noin 0,5 – 4 m täyttömaata, joka koostuu humuksesta, hiekasta sorasta ja savesta. Täyttökerroksen alapuolinen maaperä on savea ja sen paksuus on todettu olevan noin 5 – 20 m.

Ympäristönsuojelujohtaja päätti hyväksyä ilmoituksessa esitetyn menettelyn.

Oheismateriaali 1Toimialajohtajan päätöspöytäkirja § 14, 27.2.2013

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat tiedoksi ja päättää samalla, ettei se siirrä niitä käsiteltäväkseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.