Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta2612.02.20136

12921-2009 (746)

Turun hallinto-oikeuden päätös koskien Metsolantie 1 b hulevesiasiaa (Ys)

Tiivistelmä:

Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen, joka koski kiinteistön vapauttamista hulevesiverkostoon liittymisestä.

Ksylk § 26

Ympäristönsuojelu 1.2.2013 / Tiina Liira

Asia

Ympäristötoimenjohtaja on myöntänyt vesihuoltolain 11 §:n mukaisen vapautuksen hulevesiviemäriverkostoon liittymisestä kiinteistölle 853-11-48-13 osoitteessa Metsolantie 1 b ehdolla, että kiinteistön Metsolantie 3 puoleisten syöksytorvien vesi johdetaan talon taakse maaperään imeytettäväksi. Vaihtoehtoisesti kiinteistön tulee liittyä kattovesien osalta hulevesiviemäriin.

Naapurikiinteistö osoitteessa Metsolantie 3 valitti päätöksestä Turun hallinto-oikeuteen ja vaati päätöksen kumoamista. Valittaja halusi myös varmuuden siitä, että kiinteistön Metsolantie 1 b omistajat velvoitetaan korvaamaan kiinteistölle Metsolantie 3 tulevaisuudessa mahdollisesti aiheutuvat vesivahingot. Lisäksi valittaja pyysi katselmuksen toimittamista.

Hallinto-oikeuden ratkaisu

Hallinto-oikeus hylkäsi katselmuksen toimittamista koskevan vaatimuksen. Hallinto-oikeus hylkäsi myös valituksen ja totesi, että vesihuoltolain mukaiset edellytykset liittämisvelvollisuudesta vapauttamiselle täyttyvät tässä tapauksessa eikä päätöksen muuttamiseen ole syytä.

Lisäksi hallinto-oikeus toteaa, että siltä osin kuin valituksessa on viitattu kiinteistön Metsolantie 1 b omistajien mahdolliseen vahingonkorvausvelvollisuuteen, asian tutkiminen ei kuulu hallinto-oikeuden vaan käräjäoikeuden toimivaltaan.

Oheismateriaali 1Turun hallinto-oikeuden päätös

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

PäätösKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.