Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta2912.02.20139

160-2013 (60)

Tiedoksi merkittävät asiat (Hal)

Tiivistelmä: -

Ksylk § 29

Ympäristötoimiala Markku Toivonen 5.2.2013:

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnalle on osoitettu seuraavat tiedoksi merkittävät asiat. Asiakirjat ovat nähtävänä kokouksen sihteerillä.

Kaupunginhallitus 21.1.2013 § 12.

Kaupunkikuvaneuvottelukunnan nimeäminen kaudeksi 2013–2016.

Kaupunkikuvaneuvottelukunnan toimikausi päättyi vuoden 2012 lopussa, joten kaupunginhallituksen tulee tehdä uusi asettamispäätös vuosiksi 2013–2016. Kaupunkikuvaneuvottelukunta avustaa asiantuntijaelimenä rakennuslautakuntaa ja ympäristötoimialaa kaupunkikuvallisissa asioissa.

Toimintamalliuudistuksen yhteydessä konsernihallintoon, kaupunkikehitysryhmään on perustettu kaupunkisuunnittelujohtajan virka. Konsernihallinnon ja toimialan yhteistyön tiivistämiseksi on perusteltua, että kaupunkisuunnittelujohtajalla on neuvottelukunnassa puhe- ja läsnäolo-oikeus.

Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen ja päätti asettaa kaupunkikuvaneuvottelukunnan vuosiksi 2013–2016 ja nimeää neuvottelukunnan jäseniksi seuraavat henkilöt:

Lisäksi kaupunginhallitus päättää oikeuttaa Turun Seudun Arkkitehdit (SAFA) nimeämään neuvottelukuntaan kaksi jäsentä varajäsenineen sekä päättää, että rakennuslautakunnan sekä kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan puheenjohtajistolla sekä konsernihallinnon kaupunkikehitysryhmän kaupunkisuunnittelujohtajalla on neuvottelukunnan kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus. Virkamiesjäsenille kaupunkikuvaneuvottelukunta voi nimetä varajäsenet.

Kaupunginhallitus 21.1.2013 § 16.

Lautakuntien pöytäkirjat ja viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat (Kh päätti, ettei se ota pöytä- ja päätöspöytäkirjoja käsiteltäväkseen).

Kaupunginhallitus 21.1.2013 § 42.

Yhteistoiminta- ja työsuojeluasioita koskevan menettelytapaohjeen uusiminen.

Kaupunginhallituksen hallintojaosto on 16.2.2010 § 35 hyväksynyt Turun kaupungissa noudatettavaksi Yhteistoiminta- ja työsuojeluasioita koskevan menettelytapaohjeen. Kaupungin toimintamallia on uudistettu ja tämän vuoden alusta yleisorganisaatio muodostuu konsernihallinnosta ja viidestä toimialasta. Tässä yhteydessä on ollut myös tarpeen päivittää yhteistoiminta- ja työsuojeluasioita koskeva menettelytapaohje vastaamaan uutta toimintamallia.

Yhteistoiminta- ja työsuojeluasioita koskevaa menettelytapaohjetta on käsitelty yhteistyötoimikunnassa 21.8.2012 § 37 ja 11.12.2012 § 83. Lisäksi johtava työsuojelutoimikunta on kokouksessaan 3.12.2012 § 36 käsitellyt yhteistoiminta- ja työsuojeluasioita koskevaa menettelytapaohjetta. Menettelytapaohjetta käsitellään myös johtavan työsuojelutoimikunnan 17.1.2013 pidettävässä kokouksessa.

Yhteistoiminta- ja työsuojeluasioita koskevan menettelytapaohjeen muutoksista on neuvoteltu myös pääluottamusmiesten kanssa. Menettelytapaohjeesta on saavutettu yhteinen näkemys pääluottamusmiesten kanssa lukuun ottamatta kysymystä siitä, tulisiko toimialojen johtoryhmissä olla henkilöstön edustus.

Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen ja päätti hyväksyä yhteistoiminta- ja työsuojeluasioita koskevan menettelytapaohjeen Turun kaupungissa.

Ympäristönsuojelujohtaja, päätös nro 1, 31.1.2013.

Päätös hulevesiviemäriin liittymistä koskevan vapautuksen myöntämiseksi kiinteistölle 853-81-13-10, Murtomaantie 39 (ympäristönsuojelujohtaja päätti, että kiinteistöllä ei ole velvollisuutta hakea vesihuoltolain mukaista vapautusta, koska kiinteistö ei sijaitse hulevesiviemärin toiminta-alueella).

Oheismateriaali 1Yhteistoiminta- ja työsuojeluasioita koskeva menettelytapaohje Turun kaupungissa

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä asiat tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.