Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta505.02.20135

1310-2013 (010)

Ympäristötoimialan viranhaltijoiden puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan kokouksissa (Hal)

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että ympäristötoimialan tulosalueiden johtajilla on lautakunnan kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus.

Ksylk § 5

Rakennuslakimies Harri Lehtinen 29.1.2013:

Hallintosäännön 11 §:n mukaan lautakunnan kokouksissa on jäsenten lisäksi puhe- ja läsnäolo-oikeus seuraavilla henkilöillä:

Ympäristötoimialan johtosäännön 4 §:n mukaan lautakunnan esittelijänä toimii toimialajohtaja tai hänen määräämänsä. Tarkoituksena on, että toimialajohtaja ei delegoi esittelyoikeutta, vaan toimii kaikissa asioissa lautakunnan esittelijänä. Ympäristötoimialan johtosäännössä ei ole mainintaa toimialan virkamiesten läsnäolo- tai puheoikeudesta lautakunnan kokouksissa.

Koska ympäristötoimialan eri tulosalueet valmistelevat omat viranomaistehtävänsä itsenäisesti ja siten paras tieto lautakunnan käsittelyyn tulevista asioista on kunkin tulosalueen johtajalla, on lautakunnan tiedonsaannin sekä lautakunnan ja valmistelua johtavien virkamiesten keskinäisen tiedonkulun kannalta perusteltua, että tulosalueiden johtajat osallistuvat lautakunnan kokouksiin ja voivat käyttää siellä puheoikeutta.

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää, että lautakunnan kokouksissa on puhe- ja läsnäolo-oikeus seuraavilla ympäristötoimialan viranhaltijoilla sekä heidän estyneenä ollessaan heidän varahenkilöillään:

PäätösKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päätti, että lautakunnan kokouksissa on puhe- ja läsnäolo-oikeus seuraavilla ympäristötoimialan viranhaltijoilla sekä heidän estyneenä ollessaan toimialajohtajan erillisestä pyynnöstä heidän varahenkilöillään:

Päätös tehtiin esittelijän muuttamasta ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tiedJokinen Mikko
tiedKorte Sirpa
tiedLehtinen Harri
tiedOjala Reima
tiedPalmu Liisa
tiedSalonen Matti