Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta905.02.20139

1308-2013 (049)

Ympäristötoimialan viranhaltijoiden hankintavaltuudet (Hal)

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että ympäristötoimialan viranhaltijoille siirretään lautakunnalle kuuluvaa hankintatoimivaltaa.

Ksylk § 9

Rakennuslakimies Harri Lehtinen 29.1.2013:

Kaupunginvaltuuston 17.12.2012 hyväksymän hallintosäännön

Kaupunginjohtaja päättää yhteishankinnoista ja niitä koskevista puitejärjestelyistä sekä määrää hankintaan ja tilaamiseen oikeutettuja sitovasti ne hankintapaikat, joista hankintaan ja tilaamiseen oikeutetut saavat tehdä hankintoja.

Julkisista hankinnoista annetun lain ja ns. erityisalojen hankintalain tarkoittamasta hankintaoikaisusta päättää kaupunginhallitus, lautakunta, johtokunta ja viranhaltija tekemänsä hankintapäätöksen osalta, mikäli hankintaoikaisu tehdään hankintayksikön aloitteesta. Mikäli hankintaoikaisu tehdään asianosaisen vaatimuksesta, päätöksen tekee kaupunginhallitus, lautakunta tai johtokunta omasta hankintapäätöksestään ja alaisensa viranhaltijan hankintapäätöksestä tehdyn hankintaoikaisun johdosta.

Kunkin viranomaisen oikeus tehdä hankintoja ja sitoumuksia kaupungin nimiin määritellään tilinkäyttöoikeuksin ja hankintarajoin talousarvion hyväksymisen yhteydessä taikka erillispäätöksin.

Kaupunginjohtaja antaa hankintoja koskevat menettelytapaohjeet.

Toimialajohtaja Markku Toivonen:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää, että ympäristötoimialalla seuraavat viranhaltijat voivat tehdä tavara- ja palveluhankintoja sekä luovuttaa irtainta omaisuutta omalla päätöksellään, mikäli hankinnan tai luovutuksen arvo (alv 0 %) ei ylitä alla mainittuja euromääriä. Viranhaltijat voivat omalla päätöksellään siirtää hankintatoimivaltaa alaiselleen.

PäätösKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päätti, että ympäristötoimialalla seuraavat viranhaltijat voivat tehdä tavara- ja palveluhankintoja sekä luovuttaa irtainta omaisuutta omalla päätöksellään, mikäli hankinnan tai luovutuksen arvo (alv 0 %) ei ylitä alla mainittuja euromääriä. Viranhaltijat voivat omalla päätöksellään siirtää hankintatoimivaltaa alaiselleen.

Päätös tehtiin esittelijän muuttamasta ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, talouspalvelukeskus
tiedJokinen Mikko
tiedLehtinen Harri
tiedOjala Reima
tiedPalmu Liisa
tiedSalonen Matti
tiedToivonen Markku