Käyttöoikeussopimus

 

Sopimuksen osapuolet:

 

Turun kaupunki      (käyttöoikeuden luovuttaja / kaupunki)

Y-tunnus: 0204819-8

 

Auraport Oy         (käyttöoikeuden saaja)   

Y-tunnus: 0998046-3

 

Sopimuksen kohde:

 

Kartalla M 459 / 4.12.2017 on osoitettu noin 3405 m2:n suuruinen käyttöoikeusalue, joka on osa Turun kaupungin yleisiä alueita 9K (853-9-9901-0), 9W (853-9-9909-0) ja 8W (853-8-9909-0). Kohteen osoite on Läntinen Rantakatu 57, 20100 Turku.

 

Käyttöoikeusalue on 20.6.2016 hyväksytyn asemakaavan 16/2015 mukaan merkitty osittain vesialueen osaksi, jolle saa sijoittaa laitureita ja vierasvenesatamaa palvelevia ympäristöön sopivia kevyitä rakennelmia, osittain istutettavaksi alueen osaksi, jolle saa sijoittaa lasten leikkivälineitä, polkupyöräpaikkoja ja kävelyteitä sekä osittain pihakatualueeksi.

 

Sopimuksen perusteet:

 

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös

päätös on tullut lainvoimaiseksi

 

Sopimuksen ehdot:

 

1. Käyttöoikeus alkaa tammikuun 1. päivänä 2018 ja jatkuu toistaiseksi yhden (1) vuoden molemminpuolisella irtisanomisajalla enintään kuitenkin joulukuun 31. päivään 2024 saakka, jolloin vuokraus päättyy irtisanomista vaatimatta. Käyttöoikeuden saaja saa käyttöoikeusalueen ja tarkemmin kohdassa 5. mainitut tilat käyttöönsä vuosittain 1.5.- 31.10. väliselle ajalle. Kummallakin osapuolella on oikeus irtisanoa sopimus päättymään yhden (1) vuoden irtisanomisajalla siten, että irtisanomisilmoitus on toimitettava kirjallisesti toiselle sopijapuolelle viimeistään 30.9., mikäli sopimus halutaan päättyväksi seuraavana vuonna 31.12.

 

2. Tämä sopimus tulee voimaan heti allekirjoittamisen jälkeen.

 

3. Alue luovutetaan käyttöoikeuden saajalle käyttöoikeuskorvausta ja kohdassa 7. mainittuja ehtoja vastaan.

 

4. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen maksamaan kaupungille vuotuista korvausta tämän sopimuksen mukaisesta hallinta- ja käyttöoikeudesta kalenterivuosittain. Käyttöoikeuskorvauksen suuruus sopimuksen tullessa voimaan on kaksikymmentäkaksituhatta kuusisataakahdeksankymmentäkaksi ja 40/100 (22.682,40) euroa vuodessa, alv=0 %.

 

Käyttöoikeuden saaja on velvollinen maksamaan käyttöoikeuskorvauksen kalenterivuosittain kaupungin osoittamalle pankkitilille kalenterivuoden elokuun loppuun mennessä. Viivästyneelle suoritukselle suoritetaan viivästyskorkoa korkolain mukaisesti. Kaupungilla on oikeus periä saamistensa velkomisesta aiheutuvien kulujen kattamiseksi kulloinkin voimassa oleva ja kaupungin vahvistama viivästysmaksu.

 

Käyttöoikeuskorvaus sidotaan viralliseen elinkustannusindeksilukuun 1913 (perusindeksi 1951:10 = 100) ja käyttöoikeuskorvaus tarkistetaan 1.1.2019 alkaen ja sen jälkeen kalenterivuosittain aina tammikuun 1. päivästä alkaen. Tarkistettu käyttöoikeuskorvaus saadaan kertomalla edellä mainittu käyttöoikeuskorvaus tarkastusajankohtaa edeltäneen joulukuun indeksiluvulla ja jakamalla se edellä mainitulla perusindeksillä. Käyttöoikeuskorvausta tarkistettaessa otetaan huomioon indeksin käyttöä koskevan lainsäädännön asettamat rajoitukset.

 

5. Käyttöoikeusalue on tarkoitettu vierasvenesatama-alueeksi. Käyttöoikeuden saajan käytössä on tämän käyttöoikeussopimuksen perusteella vierasvenesataman laituritilat sekä kaupungin käyttöön vuokratut vierasvenesataman sosiaalitilat vuosittain 1.5.- 31.10. väliselle ajalle.

 

6. Käyttöoikeuden saajalla ei ole oikeutta siirtää sopimusta kolmannelle osapuolelle.

 

7. Käyttöoikeuden saaja vastaa:

 

- Vierasvenesataman toiminnasta ja järjestyksestä sekä vierasvenesatamaa ja satamapalveluja koskevan informaation antamisesta tarvittaessa.

- Toiminnastaan kaupungille ja kolmansille aiheuttavien vahinkojen korvaamisesta.

- Sitoutuu hankkimaan vastuuvakuutuksen em. vahinkojen korvaamisen turvaamiseksi.

- Tilojen ja alueen siivouksesta tarvikkeineen.

- Seabin-meriroskiksen tyhjennyksestä.

- Laitureiden käyttökuntoisuudesta, mm. kansilautojen kiinnitykset, kiinnityslenkit, takatolpat, numerointi, käyntisillat ja pelastusvälineet (tikkaat, keksi ja vaahtosammutin).

- Laiturin sähköjärjestelmän hoidosta.

- Sähköstä, vedestä ja lämmöstä.

- jätehuollosta

- alueen puhtaanapidosta (rakennuksen ja anniskelualueen välitön ympäristö ja laiturialue koko pituudeltaan jalankulkuväylän ja vesirajan välissä) 1.5.-30.10. välisenä aikana ja syyssiivouksesta veneilykauden jälkeen sekä talvikunnossapidosta rantaväylän osalta.

- kalustosta

- hanojen tiivisteistä, käsisuihkuista, letkuista, lampuista ja sulakkeista

- särkyneistä lukoista, avaimista ja ikkunoista

- vierasvenesataman kävijöiden tilastoinnista ja tilastojen toimittamisesta Turun kaupungille

- turvallisuussuunnitelman laatimisesta ja sen ylläpitämisestä

- vierasvenesatamaan sijoitetun Harmonia-patsaan vesisuihkun satamalle aiheutuvat toimenpiteet tämän sopimuksen liitteenä olevan liitesopimuksen mukaisesti (liite 1.)

 

8. Käyttöoikeuden saajalla ei ole oikeutta sijoittaa ilman kaupungin lupaa rakennuksia, laitteita tai muita laitoksia käyttöoikeusalueelle. Käyttöoikeusalueella sijaitsevat laiturit ja rakennelmat ovat kaupungin omaisuutta. Peruskorjauksista ja uudisrakentamiseen verrattavista investoinneista vastaa käyttöoikeuden luovuttaja. Todetaan, että alueella sijaitsee tämän sopimuksen allekirjoitushetkellä käyttöoikeuden saajan omistama kontti, joka toimii vierasvenesataman vastaanottotilana.

 

9. Vierasvenesataman septipumpun, seabin-meriroskiksen ja takatolppien asentamisesta sekä kevätsiivouksesta 1.5. mennessä vastaa kaupunki. Tavanomaisesta kohteen vuosihuollosta ja ylläpidosta vastaa käyttöoikeuden saaja.

 

10. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen huolehtimaan käyttöoikeusalueen välittömän ympäristön siisteydestä ja puhtaanapidosta sekä myyntitoiminnan aiheuttamista roskista ja jätteistä 15 metrin etäisyydeltä 1.5. - 30.10. välisenä aikana.

 

11. Käyttöoikeuden saaja hakee kaikki tarvittavat luvat, jotka toiminnan järjestämiseksi tarvitaan.

 

12. Vierasvenesatamassa perittävät maksut vahvistaa Turun Kaupunki päätöksellään käyttöoikeuden saajan esityksestä. Kutakin vuotta koskevat maksut vahvistetaan edellisen vuoden loppuun mennessä.

 

13. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen ilmoittamaan kaupungille kiinteistöä kohdanneista vahingoista.

 

14. Käyttöoikeuden saaja ei saa rajoittaa käyttöoikeusalueella kulkua tai laiturille pääsyä.

 

15. Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueella katselmuksia. Katselmuksessa tarkistetaan, onko alue hyvässä kunnossa ja onko sopimuksen määräyksiä muutoin noudatettu. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

 

16. Käyttöoikeuden saaja on anottava sopimukselleen jatkoa sitä halutessaan. Jos sopimusta ei jatketa, on käyttöoikeuden saajan palautettava alue entiseen kuntoon.

 

17. Sopimusajan päättyessä tulee käyttöoikeuden saajan luovuttaa alue kaupungin vapaaseen hallintaan vähintään yhtä hyvässä kunnossa kuin se oli sopimuskauden alkaessa.

 

Käyttöoikeuden saaja on velvollinen poistamaan alueelta omaisuutensa sekä siistimään alueen välittömästi käyttöoikeusajan päättyä. Muussa tapauksessa kaupunki on oikeutettu poistamaan alueelta siellä olevan käyttöoikeuden saajan omistaman omaisuuden ja siistimään alueen sekä perimään näistä toimenpiteistä aiheutuvat kustannukset käyttöoikeuden saajalta.

 

18. Turun kaupunki ei vastaa sopimusalueella mahdollisesti sattuneista vahingoista ja tapaturmista.

 

19. Kaupungilla on oikeus purkaa yksipuolisesti sopimus, jos käyttöoikeuden saaja laiminlyö hänelle kuuluvia velvoitteita.

 

20. Tämä sopimus purkautuu, mikäli Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös tämän sopimuksen hyväksymisestä ei saa lainvoimaa 1.6.2018 mennessä. Sopimuksen purkautuessa kiinteistö tulee palauttaa myyjälle rasituksista vapaana.

21. Sopimusosapuolten tulee ilmoittaa alueen käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista välittömästi.

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi saman sisältöis­tä kap­paletta, yksi kummallekin sopimuspuolelle.

 

Turussa ____ päivänä ____________kuuta 2017

 

TURUN KAUPUNKI