Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta56607.12.20171

3688-2016 (655, 658)

Lausunto Aunelan kirjasto- ja nuorisotilan uudisrakentamisen hankesuunnitelmasta

Tiivistelmä:

Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue pyytää Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalta lausuntoa Aunelan kirjasto- ja nuorisotalon uudisrakentamisen hankesuunnitelmasta. Hankesuunnitelmassa esitetään hyväksytyn tarveselvityksen mukaisesti uudisrakennusvaihtoehto.

Kilajk § 566

Tilapalvelut, hankearkkitehti Kaisa Simula 30.11.2017:

Aunelan kirjasto- ja nuorisotalon uudisrakennuksen hankesuunnitelman laadinnasta on vastannut Kiinteistöliikelaitos yhteistyössä Strategisen tilojen ohjaus -vastuualueen, vapaa-aikatoimialan ja sivistystoimialan edustajien kanssa. Hankesuunnitelma on toimitettu tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeiden mukaisesti Strateginen tilojen ohjaus -vastuualueelle, joka pyytää lausuntoa Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalta hankesuunnitelmasta.

Saatuaan lausunnot, Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue toimittaa hankesuunnitelman hyväksyttäväksi kaupunginhallitukseen.

Tarveselvitys on hyväksytty kaupunginhallituksessa 19.6.2017 § 290.

Tarveselvityksessä hankkeen nimenä käytettiin ”Jyrkkälän kirjasto- ja nuorisotila” nykyisten tilojen sijainnin mukaisesti. Hankesuunnittelutyöryhmä muutti hankkeen nimen Aunelan kirjasto- ja nuorisotilaksi sijoituspaikan varmistuttua tarveselvityksen hyväksynnän yhteydessä.

Uudisrakennus:

Tilaohjelma on säilynyt ennallaan tilatarveselvityksessä määritellystä. Tiloja on yhteensä 630 hyötym2 ja ne jakautuvat seuraavasti:

- nuorisopalvelujen yksinomainen käyttö 175 hm2;

- kirjastopalvelujen yksinomainen käyttö 135 hm2; sekä

- yhteiskäyttöiset tilat 320 hm2.

Aunelan koulun tontti on kaavallisesti opetus- ja urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialuetta. Uudisrakennuksen toiminnallisesti hyvä sijoittaminen edellyttää sen sijoittamista kaavaan merkityn rakennusalueen ulkopuolelle. Näiden seikkojen takia kirjasto- ja nuorisotilan toteuttamiseksi tulee hakea poikkeamislupaa. Hankesuunnitelman liitteeksi on laadittu tontinkäyttöluonnos, josta ilmenee uudisrakennuksen sijoittuminen tontille.

Väistötiloja ei tarvita, sillä nykyinen kirjasto- ja nuorisotalo toimii uudisrakennusta tehtäessä.

Kaupunginvaltuuston 13.11.2017 § 221 hyväksymässä vuoden 2018 talousarvioehdotuksessa ja vuosien 2018–2021 taloussuunnitelmaehdotuksessa Aunelan kirjasto- ja nuorisotilan uudisrakentaminen on määritetty toteutettavaksi vuosien 2018 ja 2019 aikana.

Uudisrakennuksen hinta ja vuokrakustannus:

Tilatarveselvityksessä määritetty alustava kustannusarvio uudisrakennushankkeelle on säilynyt ennallaan, ollen 2.282.000 euroa (alv 0 %). Arvio nykyisen nuorisotalon purkukustannuksista on noin 50.000 euroa.

Käyttäjille aiheutuvat vuokra-arviot vastaavat tarveselvityksessä määritettyjä:

- kirjastopalvelut 6.929,12 €/kk ja 83.149,44 €/vuodessa;

- nuorisopalvelut 9.111,52 €/kk ja 109.338,24 €/vuodessa; sekä

- toimialan vuosivuokra yhteensä 192.487,68 € (27,28 €/m2/kk).

Sisäisen vuokran lisäksi toimialan maksettavaksi tulevat kustannukset sähköstä, vedestä ja jätevedestä.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole huomautettavaa hankesuunnitelmaan. Kiinteistöliikelaitos ei näe järkevänä nykyisen rakennuksen peruskorjausta sen huonokuntoisuuden vuoksi ja tästä syystä Kiinteistöliikelaitos puoltaa uudisrakennus vaihtoehdon toteuttamista.

Oheismateriaali 1Aunelan kirjato- ja nuorisotalon uudisrakennuksen hankesuunnitelma liitteineen

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää esittää lausuntonaan Strategiselle tilojen ohjaus -vastuualueelle, että se osaltaan hyväksyy esitetyn Aunelan kirjasto- ja nuorisotalon uudisrakennuksen hankesuunnitelman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus