Veneiden talvisäilytyspaikkojen vuokrasopimusehdot kaudelle 2018 - 2019

 

 

Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitos hyväksyy vuokranantajana vuokralaisen venepaikalle vuosittain. Vuokrasopimuksen ehdot ovat seuraavat:

 

 

1. Vuokrasopimus on voimassa aina yhden talvikauden kerrallaan. Talvikausi venelaiturialueilla alkaa vuosittain 1. päivänä syyskuuta ja päättyy seuraavan vuoden toukokuun viimeisenä päivänä.

 

2. Vene on poistettava talvisäilytyspaikalta toukokuun loppuun mennessä. Talvisäilytyksen päätyttyä on kaikki tavarat, telineet ja jätteet poistettava. Mikäli vuokralainen ei toimi näin, siivoustoimenpiteet suoritetaan kaupungin toimesta talvisäilytyspaikan vuokralaisen kustannuksella.

 

3. Vuokralaisella ei ole oikeutta tilapäisestikään luovuttaa tai vuokrata talvisäilytyspaikkaa kolmannelle.

 

4. Sähkö on satamassa kytkettynä 1.3 - 31.10 ja se on veneilijöiden käytettävissä veneiden korjaus- ja kunnostustöitä varten. Sähköä ei saa käyttää veneen lämmitykseen. Sähkön käyttö ilman valvontaa on kielletty ja ilman valvontaa olevat sähköjohdot poistetaan.

 

5. Roskia ja jäteöljyä saa sijoittaa vain niitä varten varattuihin astioihin. Jätepisteissä oleviin jäteastioihin saa tuoda ainoastaan talvisäilytyspaikkojen veneistä tulevaa tai alueella säilytettävän veneen kunnostamisesta syntyvää jätettä. Kaupungilla on oikeus vuokralaisen kustannuksella poistaa alueelle tuotu tai sinne kuulumaton irtain omaisuus toimittamalla arvoton tavara kaatopaikalle tai muutoin hävittää se. Kaupungilla on myös oikeus myydä sellainen irtain omaisuus, jolla on myyntiarvoa julkisella huutokaupalla tai muulla soveltuvalla tavalla.

 

6. Talvisäilytyskauden jälkeen sallitaan ainoastaan koottavien venepukkien ym. kesäsäilytys Kiinteistöliikelaitoksen osoittamalla alueella. Venepukit tulee säilyttää kokoon taitettuina. Telakointitarvikkeiden säilytyskausi on 1.5 - 30.9.

 

7. Huoltotöiden vuoksi veneen ja venepukkien on oltava n. 50 cm kapeampia kuin talvisäilytyspaikka.

 

8. Veneen vuotuinen huolto, maalaus ja varustelu on sallittua talvisäilytysalueella. Toimenpiteistä ei saa aiheutua haittaa muille. Jäteöljyä, maalia tai muita ongelmajätteitä ei saa joutua maahan tai veteen. Veneen rakentaminen ja veneessä yöpyminen alueella on kielletty.

 

9. Vuokralaisen on ilmoitettava itseään ja venettään koskevat henkilö-, osoite-, kotipaikka- ja muut yhteystiedot talvisäilytyspaikkaa haettaessa. Osoitteen ja muiden yhteystietojen muuttumisesta on ilmoitettava välittömästi Kiinteistöliikelaitoksen asiakaspalveluun.

 

10. Vuokrasopimus osapuolten välillä tulee voimaan sen jälkeen, kun vuokralainen on suorittanut Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan pp.kk.vvvv § XX vahvistaman talvisäilytyspaikkavuokran kokonaisuudessaan Kiinteistöliikelaitoksen ohjeistamalla tavalla. Kiinteistöliikelaitoksella on kuitenkin oikeus kieltäytyä tekemästä vuokrasopimusta, jos vuokralaisella suorittamattomia vene- tai laituripaikkamaksuja Turun kaupungille.

 

11. Vuokralainen voi kirjallisesti irtisanoa talvisäilytyspaikan vuokrasopimuksen. Jo maksettua talvisäilytyspaikkamaksua ei palauteta, jos irtisanominen tapahtuu kunkin kalenterivuoden syyskuun ensimmäisen päivän jälkeen.

 

12. Mikäli vuokralainen rikkoo tai laiminlyö näissä sopimusehdoissa mainittuja velvollisuuksiaan olennaisesti, eikä korjaa menettelyään kohtuullisessa ajassa, kaupunki voi purkaa vuokrasopimuksen. Tällaisessa tapauksessa jo maksettua talvisäilytyspaikkamaksua ei palauteta.