Turun kaupungin vene- ja laituripaikkojen vuokrasopimusehdot veneilykaudelle 2018

 

 

Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitos hyväksyy vuokranantajana vuokralaisen venepaikalle vuosittain. Vuokrasopimuksen ehdot ovat seuraavat:

 

 

1. Vuokrasopimus on voimassa aina yhden veneilykauden kerrallaan. Veneilykausi venelaiturialueilla alkaa Aurajoen, Lauttarannan ja Uittamon venesatamassa toukokuun 1. päivä tai kun alueen paalutus- ja kunnostustyöt on suoritettu. Veneilykausi päättyy venesatamissa lokakuun viimeisenä päivänä. Vene on kuitenkin poistettava venepaikasta ennen meren jäätymistä. Vesi ja septiasemat poistetaan lokakuun 1. päivä, ennen pakkasia.

 

2. Vuokralainen saa kiinnittää veneensä ainoastaan hänelle vuokrattuun venepaikkaan.

 

3. Kaupunki pidättää itselleen oikeuden venepaikkojen muuttamiseen ja vaihtamiseen tarvittaessa esim. paaluvälien vaihteluun (+/- 50 cm).

 

4. Vuokralaisella ei ole oikeutta tilapäisestikään luovuttaa tai vuokrata venepaikkaa kolmannelle.

 

5. Vuokralainen saa käyttää sähköä ja vettä maksutta (Lauttaranta ja Uittamo). Sähköjakokaapit on sähköturvallisuus-määräysten säännökset huomioonottaen pidettävä suljettuina myös johdon ollessa kytkettynä. Sataman sähköllä ei saa käyttää lämmityslaitteita eikä muita runsaasti virtaa kuluttavia pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitettuja laitteita.

 

6. Venettä ei saa säilyttää venepaikalla veneilykauden päätyttyä. Kaupungilla on oikeus poistaa veneilykauden päättymisen jälkeen venepaikalla oleva vuokralaisen vene tämän kustannuksella. Edellä mainittu ei koske vuokralaista, joka on kirjallisesti anonut, ja jolle on myös myönnetty lupa säilytyskauden poikkeukselliseen pidentämiseen.

 

7. Venettä laituriin kiinnitettäessä ja sitä siitä irrotettaessa sekä veneen laiturissa kiinni ollessa on noudatettava tarpeellista varovaisuutta. Veneen sivuilla on myös käytettävä riittävästi suojaimia. Vene on aina kiinnitettävä laituriin huolellisesti ja pitävästi sekä vuokralaisen on käytettävä tarvittaessa kiinnitysköysissä joustimia.

 

8. Veneen säilyttäminen venepaikalla sekä vesillä liikkuminen venelaiturialueella tapahtuu vuokralaisen omalla vastuulla. Kaupunki ei korvaa venepaikan käyttämisestä aiheutuvia vahinkoja lukuun ottamatta kaupungin syyksi luettavia törkeästä tuottamuksesta johtuvia vahinkoja.

 

9. Kaupunki ei vastaa venelaiturialueella vuokralaiselle mahdollisesti aiheutuvista vahingoista, esimerkiksi alueelle pysäköityjen ajoneuvojen tai alueella olevien veneiden ilkivaltavahingosta, veneiden pohjakosketuksista tai sääolosuhteiden aiheuttamista vahingoista.

 

10. Kaupungilla on oikeus poistaa veneilykauden aikana väärin kiinnitetyt veneet, esimerkiksi väärällä venepaikalla tai maksutta olevat veneet, paalutus- ja korjaustöiden tiellä olevat veneet ja rakenteet, esim. laiturille luvatta tehdyt rappuset. Vuokralaisella ei ole oikeutta kiinnittää laitureihin mitään johtoja, rakennelmia tai laitteita eikä laitureilla saa säilyttää mitään venepaikan käyttöön liittyvää irtainta.

 

11. Roskia ja jäteöljyä saa sijoittaa vain niitä varten varattuihin astioihin (Lauttaranta ja Uittamo). Jätepisteissä oleviin jäteastioihin saa tuoda ainoastaan venepaikkojen veneistä tulevaa tai alueella säilytettävän veneen kunnostamisesta syntyvää jätettä. Kaupungilla on oikeus vuokralaisen kustannuksella poistaa alueelle tuotu tai sinne kuulumaton irtain omaisuus toimittamalla arvoton tavara kaatopaikalle tai muutoin hävittää se. Kaupungilla on myös oikeus myydä sellainen irtain omaisuus, jolla on myyntiarvoa julkisella huutokaupalla tai muulla soveltuvalla tavalla.

 

12. Lauttarannan soutuvenepaikka on maapuomissa. Siellä säilytettävän veneen perämoottori saa olla enintään 10 hv.

 

 

13. Aurajoessa (laituripaikat) alus on siirrettävä toiseen paikkaan, jos näin määrätään. Jokaisessa jokialueella olevassa aluksessa, pitää olla kohtuullisessa ajassa saatavana riittävä määrä laivaväkeä, jotta alus tarpeen tullen voidaan siirtää. Poikkeuksen tästä myöntää kaupunki. Riisutun aluksen sijoittamiseen jokisatamaan on saatava erillinen lupa.

 

14. Aurajoessa (laituripaikat) alus on kiinnitettävä kaupungin määräämään paikkaan ja tämän hyväksymällä tavalla. Aluksen omistajan on valvottava, että aluksen kiinnityslaitteet ovat aina kunnossa.

 

15. Aurajoessa (laituripaikat) Asunto-, ravintola-, korjaamo- tai muun sen kaltaisen aluksen saa sijoittaa laituriin vain kaupungin luvalla ja tämän määräämin ehdoin. Luvattomasti sijoitetun aluksen omistaja tai haltija on velvollinen kaupungin määräyksestä siirtämään aluksen välittömästi pois.

 

16. Vuokralaisen on ilmoitettava itseään ja venettään koskevat henkilö-, osoite-, kotipaikka- ja muut yhteystiedot venepaikkaa haettaessa. Osoitteen ja muiden yhteystietojen muuttumisesta on ilmoitettava välittömästi Kiinteistöliikelaitoksen asiakaspalveluun.

 

17. Vuokrasopimus osapuolten välillä tulee voimaan sen jälkeen, kun vuokralainen on suorittanut Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan pp.kk.vvvv § XX vahvistaman venepaikkavuokran kokonaisuudessaan Kiinteistöliikelaitoksen ohjeistamalla tavalla. Kiinteistöliikelaitoksella on kuitenkin oikeus kieltäytyä tekemästä vuokrasopimusta, jos vuokralaisella on suorittamattomia vene- tai laituripaikkamaksuja Turun kaupungille.

 

18. Vuokralainen voi kirjallisesti irtisanoa venepaikan vuokrasopimuksen. Jo maksettua venepaikkamaksua ei palauteta, jos irtisanominen tapahtuu kunkin kalenterivuoden toukokuun viimeisen päivän jälkeen.

 

19. Mikäli vuokralainen rikkoo tai laiminlyö näissä sopimusehdoissa mainittuja velvollisuuksiaan olennaisesti, eikä korjaa menettelyään kohtuullisessa ajassa, kaupunki voi purkaa vuokrasopimuksen. Tällaisessa tapauksessa jo maksettua venepaikkamaksua ei palauteta.