Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta57007.12.20172

9168-2017 (065)

Infran asiantuntijapalvelut 1.12.2017 (tavoite) - 30.11.2019 + 2 vuoden optio

Tiivistelmä:

Infran asiantuntijapalveluista on pyydetty avoimella menettelyllä tarjouksia kahden vuoden sopimuskaudelle + 2 vuoden optiomahdollisuus. Valitaan kaksi vertailuhinnaltaan halvinta palveluntuottajaa. Tarjous saatiin kuudelta palveluntuottajalta. Sopimus esitetään solmittavaksi FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n sekä Ramboll Finland Oy:n kanssa.

Kilajk § 570

Hankinta- ja logistiikkakeskus, hankinta-asiantuntija Jari Suistovaara 21.11.2017:

Turun kaupungin Hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen toimeksiannosta avoimella menettelyllä tarjouksia hankekohtaisesti tarvittavista, seuraavista infran asiantuntijapalveluista:

- rakennuttaminen,

- rakennustöiden valvonta,

- turvallisuuskoordinaattori sekä

- geotekniset asiantuntijatehtävät.

Hankinnan arvioitu arvonlisäveroton kokonaisarvo on sitoumuksetta noin 500.000 euroa vuodessa. Kyseessä on EU -kynnysarvon ylittävä palveluhankinta. Tarjouspyyntö julkaistiin Cloudian Tarjouspalvelu.fi portaalissa, jossa myös tarjouspyyntöä koskeviin kysymyksiin vastattiin.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että palveluntuottajiksi valitaan kaksi hinnaltaan halvinta tarjoajaa, laatu on huomioitu tarjouspyynnön vaatimuksissa.

Palvelua on tarkoitus tilata noin 15 % tarkkuudella euromääräisesti saman verran kummaltakin sopimustoimittajalta kahden vuoden aikana. Palvelua tilataan tarpeen mukaan, tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään.

Tilaaja pidättää itsellään oikeuden tehdä sopimuskauden aikana erillisiä kilpailutuksia erityisistä hankkeista ja oikeuden tilata rakennuttamisen asiantuntijapalveluja siten, että samassa hankkeessa voidaan käyttää myös molempia valittuja palveluntuottajia.

Määräaikaan mennessä saatiin kuusi vertailuhinnaltaan seuraavaa tarjousta:

FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy             7.300 €

Ramboll Finland Oy                                 7.650 €

Rakennuttajatoimisto HTJ Oy                 8.460 €

Sweco PM Oy                                         8.510 €

Welado Oy                                               9.040 €

WSP Finland Oy                                      12.400 €

Tarjouksista on osa merkitty liike- tai ammattisalaisuuksiksi.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi:

Tarjoajat ilmoittivat täyttävänsä tarjoajille asetetut kelpoisuusvaatimukset. Tilaajavastuu- ja muut kelpoisuustiedot on tarkistettu halvimmilta tarjoajilta.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen:

Kaikki tarjoukset ovat tarjouspyynnön mukaisia ja ne on otettu mukaan vertailuun.

Tarjousten vertailu ja tarjousten valinta

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjouksia tai vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä ja palveluntuottajaksi valitaan kaksi kokonaishinnaltaan halvinta tarjoajaa. Edullisuutta laskettaessa käytetään tarjouspyynnössä mainittuja painotuksia.

Halvimmat tarjoajat ovat FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy sekä Ramboll Finland Oy, jotka tulisi valita palveluntuottajiksi.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- Infran asiantuntijapalvelujen palveluntuottajiksi ajalle 1.12.2017 (tavoite) – 30.11.2019 valitaan FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy sekä Ramboll Finland Oy;

- kiinteistötoimialan/kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja oikeutetaan allekirjoittamaan sopimus ja mahdollinen optiosopimus sekä tekemään niihin tarvittavia vähäisiä muutoksia sopimuskauden aikana;

- kilpailutukseen sisältyvälle kahden vuoden optiokaudelle tehdään hankintapäätös ja mahdolliset sopimukset myöhemmin erikseen; sekä

- pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

Hankintayksikkö tulee myös vaatimaan hankintamenettelyä koskevat rikosrekisteriotteet valituilta palveluntuottajilta pakollisten poissulkemisperusteiden tarkistamiseksi ennen sopimusten tekoa. Rikosrekisteriotteet vaaditaan sekä yrityksestä, että sen johtohenkilöstöstä.

Palveluntuottajiksi valittujen on myös esitettävä todistukset tarjouspyynnön vaatimukset täyttävän toiminnanvastuuvakuutuksen voimassaolosta ennen sopimusten tekoa.

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoFCG Suunnittelu ja tekniikka Oy
aoRakennuttajatoimisto HTJ Oy
aoRamboll Finland Oy
aoSweco PM Oy
aoWelado Oy
aoWSP Finland Oy
tiedHankinta- ja logistiikkakeskus
tpvKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut