Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta56907.12.20171

6509-2017 (065)

Ylläpidon alueurakka, alue Etelä-Turku, 1.6.2018 alkaen

Tiivistelmä:

Etelä-Turun infran ylläpidon alueurakasta on pyydetty tarjouksia ajalle 1.6.2018 (tavoite) - 31.5.2023. Tarjous saatiin neljältä palveluntuottajalta. Sopimus esitetään solmittavaksi Kuntec Oy:n kanssa.

Kilajk § 569

Hankinta- ja logistiikkakeskus, hankinta-asiantuntija Jari Suistovaara 26.11.2017:

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen Infrapalvelujen toimeksiannosta avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia alueen Etelä-Turku infran ylläpidon alueurakasta. Sopimuskausi on 1.6.2018 - 31.5.2021, jonka jälkeen se jatkuu kaksi vuotta määräaikaisena, noudattaen 9 kuukauden molemminpuolista irtisanomisaikaa. Koko sopimuskausi on yhteensä enintään viisi vuotta ja päättyy viimeistään 31.5.2023.

Työhön sisältyvät päätehtävät ovat liikenne- ja viheralueilla:

- talvikunnossapito

- ajoratojen ja kevyenliikenteenväylien ylläpito

- viheralueiden ylläpito

- leikkipaikkojen ylläpito

- liikuntapaikkojen ylläpito

Tarjouspyynnössä mainittiin, että hankinnasta tehdään sopimus yhden hinnaltaan halvimman palveluntuottajan kanssa, laatu on huomioitu tarjouspyynnössä asetetuissa vaatimuksissa.

Hankinnan arvioitu arvonlisäveroton arvo arvioitiin kokonaisarvoltaan olevan noin 1.500.000 euroa vuodessa. Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä palveluhankinta. Tarjouspyyntö julkaistiin EU:n laajuisesti Cloudian Tarjouspalvelu.fi portaalissa, jossa myös tarjouspyyntöä koskeviin kysymyksiin vastattiin.

Määräaikaan mennessä saatiin 4 tarjousta.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi 

Tarjoajat ilmoittivat täyttävänsä tarjoajille asetetut kelpoisuusvaatimukset. Tilaajavastuu- ja muut kelpoisuustiedot on lisäksi tarkistettu halvimmalta tarjoajalta.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

Kaikkien tarjousten todettiin täyttävän tarjouspyynnön mukaisuuden vaatimukset ja ne otettiin mukaan tarjousten vertailuun.

Tarjousten vertailu ja tarjousten valinta

Vertailuperusteiksi tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan vertailuhinnaltaan halvin. Laatu on määritelty vähimmäisvaatimuksiin. Vertailuhinnat on laskettu tarjouspyynnössä esitetyllä tavalla. Hintavertailu tehdään palvelun yhden vuoden kokonaishintavertailuna. Hinta koostuu aluekokoon perustuvasta hinnasta ja osasta, johon kuuluu sidotuilla määrillä tehtäviä yksikköhintaisia töitä sekä arvioitu määrä lisätöitä.

Tarjoajat ja ensimmäisen vuoden vertailuhinnat euroina (alv 0 %) ovat seuraavat:

Destia Oy, Vantaa                                    1 492 900,00 €

Lemminkäinen Infra Oy, Helsinki            1 698 969,61 €

VRJ Etelä-Suomi Oy, Vantaa                  2 192 119,65 €

Kuntec Oy, Turku                                    1 298 392,43 €

Vertailuhinnaltaan halvimman tarjouksen antoi Kuntec Oy, joka tulisi valita palveluntuottajaksi.

Liite 1Tarjousten avauspöytäkirja

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- alueen Etelä-Turku infran ylläpidon alueurakan urakoitsijaksi valitaan ajalle 1.6.2018 - 31.5.2023 Kuntec Oy, tarjouspyyntöasiakirjojen ja tarjouksen mukaisin ehdoin;

- kiinteistötoimialan/kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja oikeutetaan allekirjoittamaan sopimus sekä tekemään siihen tarvittavia vähäisiä muutoksia sopimuskauden aikana; sekä

- pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

Hankintayksikkö tulee myös vaatimaan hankintamenettelyä koskevat rikosrekisteriotteet valituilta palveluntuottajilta pakollisten poissulkemisperusteiden tarkistamiseksi ennen sopimusten tekoa. Rikosrekisteriotteet vaaditaan sekä yrityksestä että sen johtohenkilöstöstä.

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoDestia Oy
aoKuntec Oy
aoLemminkäinen Infra Oy
aoVRJ Etelä-Suomi Oy
tiedHankinta- ja logistiikkakeskus
tpvKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tiedTallqvist Jarkko


Liitteet:

Kilajk § 569
Liite 1:Avauspöytäkirja