Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta52922.11.20171

12317-2017 (653)

Varissuon päiväkotirakennuksen tilaelementtien hankinnan käynnistäminen

Tiivistelmä:

Varissuon alueella tarvitaan akuutisti lisää päivähoitopaikkoja. Päivähoitopaikkojen lisäys alueelle ehdote-taan toteutettavaksi väliaikaisella tilaelementtiratkaisulla.

Kilajk § 529

Salassa pidettävä, salauksen peruste JulkL 6 §:n 1 momentien 2 kohta

Tilapalvelut, rakennuttajainsinööri Anne Antola ja palvelupäällikkö Kirsi Eronen 15.11.2017:

Varissuon alueella on akuutti tarve päivähoitopaikkojen lisäämiselle. Kaupungin strateginen tilojen ohjaus -vastuualue on tehnyt Varissuolle sijoitettavasta päiväkotitilasta hankekuvauksen.  Kasvatus- ja opetuslautakunta on hyväksynyt 7.6.2017 § 86 Varissuolle päiväkodiksi hankittavan tilaelementin hankekuvauksen. Selvityksen mukaan Varissuolle tarvitaan väliaikainen päiväkotirakennus nopealla aikataululla, vuokra-ajaksi määriteltiin 10 vuotta. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on lausunut asiasta 16.8.2017 § 349. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päätti, että tulevan tilaelementtipäiväkodin sijoituspaikaksi soveltuu Orminkuja YOS 2 ja 3 korttelissa 27 olevat tontit. Sijoitus voidaan tehdä myös käyttäen molempia tontteja eli rajan molemmin puolin.

Akuutti tarve on neljän ryhmän päiväkodille, jossa on enintään 84 hoitopaikkaa. Laaditun tilaohjelman mukainen huoneistoala on 827 m2. Tilaohjelman osalta on kuitenkin joustovalmiutta, sillä hankkeen lopullinen laajuus toteutuu elementtirakennuksen toimittajien mallistojen ja tarjousten mukaan sekä käytettävissä olevan rakennusoikeuden mukaan.

Hankkeen toteutuskustannusten arvioidaan hankekuvauksessa sijoittuvan 2,0-2,2 miljoonan euron haarukkaan (alv 0%). Tämän perusteella on laskettu sisäinen vuokra, joka vuodessa tulee olemaan noin 181.000-197.000 euroa. Tämän lisäksi toimiala maksaa sähkön ja veden. Hankkeen kustannukset ja niistä laskettu vuokra ovat arvioita ja lopullinen kustannusvaikutus tiedetään vasta, kun hankinta on kilpailutettu.

Kohde on tarkoitus hankkia siten, että kaupunki kilpailuttaa tilahankinnan, johon kuuluu tilaelementeistä koostuvan rakennuksen lisäksi perustukset ja kohteen vaativat LVIAS-työt sekä kiintokalusteet. Hanke toteutetaan kokonaistoimituksena. Toimittajan kanssa tehdään kohteesta 10 vuoden määräaikainen vuokrasopimus.

Päiväkodin on tarkoitus aloittaa toimintansa 1.8.2018, jota ennen kohde tulee olla vastaanotettu ja viranomaistarkastukset hyväksytysti tehty.

Päästäkseen hintavertailuun toimittajan tulee täyttää seuraavat vähimmäiskriteerit:

- hankesuunnitelman mukaisen suunnitelman esittäminen rakennustapaselostuksineen (hankekuvauksessa määriteltyä huoneistoalaa ei saa ylittää);

- tilaajavastuulain vaatimusten täyttäminen (liite 1 ”Tilaajavastuulain edellyttämät selvitykset”);

- yrityksen luottoluokitus oltava vähintään A;

- vähintään yksi referenssikohde vastaan kokoisesta päiväkotirakennuksesta viimeisen viiden vuoden ajalta; sekä

- viimeksi vahvistetun tilinpäätöksen liikevaihto vähintään 3 miljoonaa euroa

Hintavertailuun päässeistä tarjouksista esitetään valittavaksi halvin.

Liite 1Tarjouspyyntöluonnos

Oheismateriaali 1Tilaajavastuulain edellyttämät selvitykset

Toimialajohtaja Jouko Turto:                   

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- hyväksyä Varissuon tilaelementtipäiväkodin vuokraustarjouspyynnön valintakriteerit;

- oikeuttaa Tilapalvelut käynnistämään kilpailutuksen;

- tilapalveluiden johtaja oikeutetaan tekemään tarjouspyyntöön pieniä teknisluonteisia muutoksia; sekä

- oikeuttaa tilapalveluiden johtajan allekirjoittamaan tarjouspyynnön.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut


Liitteet:

Kilajk § 529
Liite 1:Tarjouspyyntöluonnos