Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta51222.11.20175

12264-2017 (641)

Omakotitonttien luovuttaminen keväällä 2018

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitos esittää keväällä 2018 omakotitonttikierroksella luovutettavaksi 22 tonttia, joista 2 on jo aiemmin päätetty luovuttaa avoimella tarjouskilpailulla ja 20 tonttia laitetaan hakumenettelyyn.

Kilajk § 512

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäyttöinsinööri Suvi Panschin 10.11.2017:

Kiinteistöliikelaitoksella on keväällä 2018 omakotitonttien hakukierrokselle 22 kappaletta rakentamattomia omakotitontteja, jotka jakaantuvat kaupunginosittain seuraavasti:

Kärsämäki 17 kpl ja Ruohonpää 5 kpl.

Tonttien osoitteet, pinta-alat ja rakennusoikeudet käyvät ilmi oheisesta liitteestä.

Luovutusmuotona on Kärsämäessä sijaitsevien 17 tontin sekä Ruohonpäässä sijaitsevien 3 tontin osalta omakotitonttien haku- ja luovutusperiaatteiden mukainen hakumenettely, jossa tonttien hinnoittelu perustuu vyöhykehintaan ja mikäli tontilla on useita hakijoita, arvotaan tontin saaja. Kaksi omakotitonttia Ruohonpäästä päätettiin luovuttaa Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätöksellä 8.11.2017 § 494 omakotitonttien haku- ja luovutusperiaatteiden mukaista avointa tarjousmenettelyä käyttäen, jolloin tarjouksen jättäjän on mahdollista nähdä tonteista jätetyt tarjoukset sekä korottaa jättämäänsä tarjousta tarjousajan puitteissa. Korkeimman tarjouksen hyväksymispäätös delegoitiin kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtajalle.

Myynti- ja vuokrausehtoina noudatetaan luovutusmuodosta riippuen, joko kiinteistö- ja rakennustoimen lautakunnan hyväksymiä yleisiä myyntiehtoja tai kiinteistölautakunnan hyväksymiä vuokrausehtoja täydennettynä tonttikohtaisilla ehdoilla.

Nyt luovutettavaksi esitettävien tonttien lisäksi Kiinteistöliikelaitoksella oli marraskuun 2017 tilanteen mukaan jatkuvan haun listalla yhteensä 92 omakotitonttia Kohmon, Mälikkälän ja Yli-Maarian kaupunginosissa.

Liite 1Luovutettavat tontit

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- liitteen mukaiset kolme rakentamatonta omakotitonttia Ruohonpäässä ja 17 rakentamatonta omakotitonttia Kärsämäessä esitetään luovutettaviksi hakumenettelyllä siten, että niiden hinnoittelu määräytyy vuonna 2018 voimassa olevan vyöhykehinnoittelun perusteella;

- luovutuksissa noudatetaan kiinteistö- ja rakennustoimen lautakunnan hyväksymiä yleisiä myyntiehtoja tai kiinteistölautakunnan hyväksymiä vuokrausehtoja täydennettynä tarvittaessa tonttikohtaisilla ehdoilla; sekä

- kaupunki pidättää oikeuden hylätä tai hyväksyä tarjoukset tai hakemukset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, maankäyttö, kiinteistökehitys, kiinteistöluovutus


Liitteet:

Kilajk § 512
Liite 1:Luovutettavat tontit