Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta51022.11.20173

12005-2017 (662)

Kadunpitopäätöksen tekeminen VR:n konepaja-alueen kaduista

Tiivistelmä:

Kadun tai kadun osan valmistuttua se luovutetaan yleiseen käyttöön kadunpitopäätöksellä. Samalla määräytyvät kadun kunnossa- ja puhtaanapitovelvoitteet kadun varren kiinteistöjen ja kunnan välillä. Johtokunnalle esitetään kadunpitopäätöksen tekemistä VR:n konepaja alueen-kaduista.

Kilajk § 510

Infrapalvelut, vastaava rakennuttaja Antti Aalto 8.11.2017

Vuoden 2000 alusta voimaan tulleen maankäyttö- ja rakennuslain (132/1999) mukaan kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta annetussa laissa (31.8.1978/669) tarkoitetut velvollisuudet alkavat, kun katu tai kadun osa tyydyttää asemakaavan mukaisen toteutuneen maankäytön tarpeen ja sitä koskeva kunnan päätös (kadunpitopäätös) on tehty. Samasta ajankohdasta katsotaan katu luovutetuksi yleiseen käyttöön ja kunnossa- ja puhtaanapitovelvoitteet jakaantuvat kunnan ja kadun varren kiinteistöjen välillä.

Asemakaavassa Vaunukadun kevyen liikenteen väylä kulkee osittain kaupungin alueella ja osittain tonttien puolella. Maankäyttösopimuksessa on sovittu, että kiinteistönomistajat hoitavat kukin oman alueensa talvikunnossapidon. Tästä poiketen Kiinteistöliikelaitos ja YIT ovat keskinäisissä neuvotteluissa päätyneet siihen, että kaupunki hoitaa Vaunukadun kevyen liikenteen väylän talvikunnossapidon myös kiinteistöjen alueella, koska muutoin talvikunnossapitoa ei voida järkevästi toteuttaa. Muilta osin noudatetaan sitä, mitä kunnossa- ja puhtaanapitolaissa on säädetty.

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalle ehdotetaan, että se tekisi kadunpitopäätöksen seuraavista VR:n konepaja alueen kaduista edellä mainituin lisäyksin:

- Köydenpunojankaari välillä: Virusmäenramppi - Vaunukatu ja Vaunukatu

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää tehdä kadunpitopäätökset VR:n konepaja alueen kaduista Köydenpunojankaari välillä Virusmäenramppi - Vaunukatu ja Vaunukatu.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoHakijat