Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta49308.11.201713

1258-2010 (613, 627)

Lausunto: asemakaavanmuutosehdotus "Kurjenlinna" 14/2012 Kurjenmäen kaupunginosaan (os. Kurjenmäenkatu 8)

Tiivistelmä:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelu on laatinut "Kurjenlinna" -nimisen asemakaavanmuutosehdotuksen, jonka tavoitteena on mahdollistaa Kurjenmäen sairaalatontin täydennysrakentaminen ja käyttötarkoituksen muuttaminen. Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelu on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien em. asemakaavanmuutosehdotusta.

Kilajk § 493

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäyttöinsinööri Suvi Panschin 31.10.2017:

Turun kaupungin ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelu kaavoitusyksikkö on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien ”Kurjenlinna” -nimistä asemakaavanmuutosehdotusta. Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on mahdollistaa Kurjenmäen sairaalatontin täydennysrakentaminen ja käyttötarkoituksen muuttaminen.

Kaupunginvaltuuston 18.6.2001 hyväksymässä oikeusvaikutteisessa Turun yleiskaava 2020:ssa suunnittelualue on osoitettu julkisten palvelujen ja hallinnon alueeksi PY. Alue varataan pääasiassa julkisten palvelujen, hallinnon, asumisen, virkistyksen sekä alueelle tarpeellisten yhdyskuntateknisen huollon ja liikenteen käyttöön. Suunnittelualueella on voimassa 12.1.2002 voimaan tullut asemakaava (32/1998), jossa tontti on osoitettu sosiaalitointa ja terveydenhoitoa palvelevien rakennusten korttelialueeksi (YS). Tontilla on kuusi asemakaavassa suojeltua rakennusten. Tontin rakennusoikeus on 13527 k-m2.

Asemakaavanmuutosehdotuksessa alue osoitetaan asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi AL-1, jolle saa sijoittaa myös lähipalvelutiloja ja palveluasuntoja. Rakennusoikeutta pääkäyttötarkoituksen mukaiseen uudisrakentamiseen osoitetaan 12 750 k-m2 ja talousrakennuksille 570 k-km2, minkä lisäksi tontilla sijaitsee suojeltavissa rakennuksissa bruttokerrosalaa noin 13350 k-m2.

Tontti ja sillä sijaitsevat rakennukset on 29.9.2017 tehdyllä kiinteistökaupalla myyty kaupunginvaltuuston 29.5.2017 § 107 tekemän päätöksen mukaisesti Vuokrakartio Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun. Kauppakirjassa on Turun kaupungin ja ostajan välillä sovittu lisäkauppahinnan maksamisesta tontille osoitettavasta uudisrakennusoikeudesta. Vuokrakartio Oy maksaa kaupungille lisäkauppahintaa kaavamuutoksen voimaantulon jälkeen, joten maankäyttösopimusta ei tule tehtäväksi tämän kaavamuutoksen yhteydessä.

Kiinteistöliikelaitos toteaa, että sillä ei ole huomautettavaa asemakaavanmuutosehdotuksesta.

Oheismateriaali 1Kartta

Oheismateriaali 2Selostus

Oheismateriaali 3Tilastolomake

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikölle selostustekstin mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hallintojohtaja Jari Lehmussaari.

Jakelu

lausYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö