Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta50608.11.20171

10879-2017 (065)

Arkeologiset tutkimukset 1.2.2018 - 31.1.2020, hankinnan käynnistäminen

Tiivistelmä:

Käynnistetään Arkeologisten tutkimuksien kilpailutus ajalle 1.2.2018 - 31.1.2020 tarjouspyynnön hyväksymisellä.

Kilajk § 506

Salassa pidettävä – salauksen peruste: Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 6 § 1 momentti 2 kohta

Kiinteistöliikelaitos, Infrapalvelut vastaava rakennuttaja Mika Pitkänen ja hankinta- ja logistiikkakeskus, hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen 31.10.2017:

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytämässä Kiinteistöliikelaitoksen Infrapalvelujen (1.1.2018 alkaen kaupunkiympäristötoimiala) toimeksiannosta tarjouksia arkeologisista tutkimuksista ajalle 1.2.2018 – 31.1.2020, jonka jälkeen sopimusta voidaan jatkaa tilaajan päätökselle alkuperäisin ehdoin ajalle 1.2.2020 – 31.1.2022.

Hankinnan kohteena ovat rakennus- ja maankäyttöhankkeisiin liittyvät arkeologiset muinaismuistolain edellyttämät kenttätyöt sekä niiden valmistelu- ja jälkityövaiheiden työt.

Hankinnan arvioitu arvonlisäveroton kokonaisarvo on noin 250 000 euroa / vuosi. Arvio ei sido tilaajaa.

Hankintamuotona käytetään avointa menettelyä.

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta tullaan lähettämään ilmoitus julkisten hankintojen ilmoituskanavaan Hilmaan, josta se lähetään myös julkaistavaksi EU:n virallisen lehden (EUVL) täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED)-tietokannassa EU:n laajuisesti.

Tarjouspyyntö tullaan julkaisemaan Tarjouspalvelu.fi – toimittajaportaalissa. Tarjoajat tekevät tarjouksensa Tarjouspalvelu.fi – toimittajaportaalissa ja lähettävät tarjouksensa sen kautta.

Hankinnasta tehdään sopimus yhden (1) Palveluntuottajan kanssa, jolle valitaan yksi (1) varapalveluntuottaja. Varapalveluntuottajaa tullaan käyttämään, mikäli ensisijaisen palveluntuottajan kapasiteetti ei riitä.

Osatarjouksia eikä vaihtoehtoisia tarjouksia ei tulla huomioimaan.

Hankinnasta on tehty yritysvaikutusten arviointi (Yrva).

Annetuista tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisimmat.

Vertailun perusteena on kokonaishinnaltaan edullisimmat. Vertailussa käytetään tarjouspyynnössä ilmoitettuja määriä, jotka sellaisenaan ei sido Turun kaupunkia.

Hankinnalle asetetut laatuvaatimukset on esitetty tarjouspyynnössä ehdottomissa vaatimuksissa eikä niitä pisteytetä.

Tarjoushintoihin tulee sisältyä kaikki arkeologisiin tutkimustöihin liittyvät kulut palkka- ja yleiskustannuksineen, työnjohtokulut, matka- ja päivärahakorvaukset, kenttätöiden valmistelutöissä tarvittavien materiaalien hankinnat ja kuljetus työmaalle (myös tavarasiirrot autosta työkohteeseen), työvälineet, työntekijöiden suojavarusteet sekä muut kulut.

Tarjoushintojen tulee olla voimassa kiinteinä koko sopimuskauden ajan. 31.12.2019 asti sopimuskauden alkamisesta. Optiokauden osalta palveluntuottaja voi ehdottaa hintojen muuttamista vain palveluntuottajasta itsestään riippumattomia olennaisia muutoksia vastaavasti.

Tarjoajalla tulee olla riittävät taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseksi.

Tarjoajalle asetetaan seuraavat rahoitukselliseen ja taloudelliseen tilanteeseen liittyvät vaatimukset:

Tarjoajalla tulee olla Y-tunnus.

Tarjoajan tulee olla merkitty kaupparekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin sekä arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, jos lainsäädäntö edellyttää rekisteröitymistä.

Tarjoajan tulee olla huolehtinut verojen, sosiaaliturvamaksujen ja eläkevakuutusmaksujen maksamisesta. Tarjoaja voidaan kuitenkin hyväksyä, jos laiminlyötyjen maksujen osalta on maksunsaajan hyväksymä maksusuunnitelma.

Tarjoajalla tulee olla hankinnan kokoon ja laatuun nähden taloudelliset edellytykset hankinnan suorittamiseen. Tätä ominaisuutta arvioidaan tarjoajan luottokelpoisuudesta saatujen tietojen perusteella. Tarjoajan Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa–suosituksen mukaisen luottokelpoisuuden tulee olla vähintään tyydyttävä (A). Muun vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) luottokelpoisuusluokitus tulee olla vähintään tätä vastaava.

Tarjoajalla tulee olla voimassa oleva toiminnan vastuuvakuutus, joka on riittävä suhteessa hankinnan laajuuteen ja riskeihin nähden, kuitenkin vähintään 500.000 euroa / vahinko, joka kattaa tässä työssä Tilaajalle, kolmannelle osapuolelle tai tämän omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Tarjoajan tulee olla ottanut työntekijöilleen tapaturmavakuutus, joka kattaa mahdollisesta työtapaturmasta ja ammattitaudista aiheutuneet vahingot.

Tarjoajan tulee olla järjestänyt työntekijöilleen lakisääteinen työterveyshuolto.

Tarjoajan tulee vastata koko sopimuskauden ajan kaikista työ- ja sosiaalilainsäädännön edellyttämistä velvoitteista ja vaateista (palkanmaksuvelvoitteet jne) sekä omalta että mahdollisesti käyttämiensä alihankkijoiden osalta. Sopimukseen liittyvissä työsuhteissa on noudatettava vähintään niitä työsuhteen vähimmäisehtoja, joita Suomen lain ja työehtosopimusmääräysten mukaan on noudatettava saman laatuisessa työssä.

Lisäksi tarjoajalle asetetaan seuraavat tekniseen suorituskykyyn ja ammatilliseen pätevyyteen liittyvät vaatimukset:

Palveluntuottajalla tulee olla kokemusta arkeologisista tutkimustöistä vähintään kymmenestä (10) kohteesta viimeisen viiden (5) vuoden ajalta. Uusien yritysten osalta voidaan hyväksyä työntekijöiden referenssit yrityksen kokemukseksi.

Vastuuhenkilöllä / kaivausjohtajalla ja apulaistutkijoilla tulee olla ylempi korkeakoulututkinto (FM) pääaineena arkeologia.

Vastuuhenkilöllä / kaivausjohtajalla tulee olla kokemusta kaupunkiarkeologisten kenttätöiden suorittamisesta, johtamisesta ja raportoinnista vähintään viidestä (5) kohteesta viimeisen viiden (5) vuoden aikana ja apulaistutkijoilla tulee olla kokemusta kaupunkiarkeologisten kenttätöiden suorittamisesta vähintään kaksi (2) vuotta viimeisen kolmen (3) vuoden ajalta.

Kaivausapulaisten tulee olla opiskellut arkeologiaa tai heillä tulee olla aikaisempaa kenttätyökokemusta vähintään kaksi (2) vuotta viimeisen kolmen (3) vuoden ajalta.

Konservaattorilla tulee olla esinekonservaattorin ammattikorkeakoulututkinto tai vastaava tutkinto, jossa kyseinen henkilö on perehtynyt arkeologisten löytöjen konservointiin. Konservaattorilla tulee olla kokemusta arkeologisten löytöjen konservoinnista vähintään kaksi (2) vuotta viimeisen kolmen (3) vuoden ajalta.

Konservaattorin apulaisen tulee olla alan opiskelija tai hänellä on kokemusta kenttätöistä vähintään kahdelta (2) kenttätyökaudelta.

Liitteenä olevasta tarjouspyyntöasiakirjasta ilmenee muut palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä palveluntuottajalle asetettavat vähimmäisvaatimukset.

Liite 1Tarjouspyyntöluonnos

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- oikeuttaa hankinta- ja logistiikkakeskuksen pyytämään Kiinteistöliikelaitoksen Infrapalvelujen (1.1.2018 alkaen kaupunkiympäristötoimiala) toimeksiannosta tarjouksia arkeologista tutkimuksista ajalle 1.2.2018 – 31.1.2020 edellä esitellyn ja liitteenä olevan tarjouspyyntöluonnoksen mukaisesti;

- oikeuttaa kiinteistötoimialan toimialajohtaja Jouko Turto tarvittaessa sopimaan vähäisiä muutoksia ja tarkennuksista tarjouspyyntöön;

- oikeuttaa kiinteistötoimialan toimialajohtaja Jouko Turto allekirjoittamaan tarjouspyynnön; sekä

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hallintojohtaja Jari Lehmussaari.

Jakelu

tpvHankinta- ja logistiikkakeskus
tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut


Liitteet:

Kilajk § 506
Liite 1:Tarjouspyyntöluonnos, arkeologiset tutkimukset