Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta46625.10.201713

10984-2017 (658)

Turun Kakskerran paloaseman uudisrakentaminen- hankesuunnitelman hyväksyminen

Tiivistelmä:

Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue pyytää Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalta lausuntoa Turun Kakskerran paloaseman uudisrakentaminen- hankesuunnitelmasta.

Kilajk § 466

Tilapalvelut, rakennuttajainsinööri Reino Pöyhönen 17.10.2017:

Varsinais-Suomen Aluepelastuslaitos on valmistellut yhteistyössä konsernihallinnon Strateginen tilojen ohjaus -vastuualueen sekä Kiinteistöliikelaitoksen kanssa Kakskerran paloaseman uudisrakentamista koskevan hankesuunnitelman. Hankesuunnitelma on valmistunut 21.3.2017.

Turun Kakskerran paloaseman hankesuunnitelma pohjautuu Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunnan hyväksymään paloasemaverkkovisioon (Vsaluelk 15.2.2007 § 23, 4.5.2011 § 40, 27.2.2014 § 21 ja 30.3.2017 § 29).

Hankesuunnitelmassa on määritetty sopimuspalokuntakäyttöön tarvittavat tilat, jotka laaditun tilaohjelman mukaan ovat 539 m2. Rakennuspaikaksi hankesuunnitelmassa on määritetty Satavassa, osoitteessa Kakskerrantie 880 sijaitseva tontti 853–438-1-295. Uudisrakentaminen ko. tilalle edellyttää suunnittelutarveratkaisun hakemista.

Hankesuunnitelman mukaan hankkeen perustamiskustannukset ovat 1.864.000 euroa (alv 0 %). Haahtela indeksinä on käytetty Haahtelan ennustetta Turkuun 1/18 = 90. Laskelmassa on huomioitu mm. perustamisolosuhteiden todennäköisesti vaatima paalutus.

Irtaimistokustannuksiksi on arvioitu 5.000 euroa sekä toiminnan kojeisiin ja laitteisiin on arvioitu kustannuksiksi 5.000 euroa. Irtaimisto- ja konekustannuksiin käyttäjän tulee varautua omassa talousarviossaan.

Toteutus kilpailutetaan Turun kaupungin toimesta ja aluepelastuslaitoksen hyväksymien suunnitelmien pohjalta.

Vuokra-aika ja vuokran määrä: Aluepelastuslaitos tekee kohteesta Turun kaupungin kanssa 20 vuoden määräaikaisen vuokrasopimuksen. Käyttökustannukset jakautuvat vuokrasopimuksen mukaisesti.

Valmisteilla olevassa maakuntauudistuksessa alustavana linjauksena on, että kunnan ja maakunnan välisissä vuokrauksissa käytetään lähtökohtaisesti kaupungin omaa voimassa olevaa sisäistä vuokrajärjestelmää (Ehdotus valtioneuvoston asetukseksi kunnan ja maakunnan välisen vuokran määräytymisestä siirtymäkauden aikana, Luonnos 13.3.2017). Tällöin käytettävässä Turun kaupungin sisäisessä vuokrajärjestelmässä pääomavuokran määrä on 7 % rakennuskustannuksista.

Alustava arvio käyttäjälle kohdistuvista vuokrakustannuksista määriteltynä Turun kaupungin sisäisen vuokrauksen periaatteiden mukaisesti (kv 28.4.2014 § 48) on 12.397 euroa kuukaudessa eli 148.764 euroa vuodessa.

Hankkeelle on mahdollista hakea palosuojelurahaston rakennushankeavustusta. Mikäli sitä hankkeelle myönnetään, maksetaan se Kiinteistöliikelaitokselle, joka puolestaan määrittää kohteen sisäiseen vuokraan rahoitusosuusalennuksen. Avustus tulee huomioida täysimääräisesti vähennyksenä vuokraa määrättäessä.

Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue lähetti oheismateriaalina 1 olevan hankesuunnitelman Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalle hyväksyttäväksi.

Kun lautakunnat ovat osaltaan hyväksyneet hankesuunnitelman, saattaa Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue selvityksen kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Yhteenveto

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole huomautettavaa hankesuunnitelmaan.

Oheismateriaali 1Turun Kakskerran paloaseman uudisrakentaminenhankesuunnitelma

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää esittää lausuntonaan Strategisen tilojen ohjaus -vastuualueelle, että se osaltaan hyväksyy esitetyn Turun Kakskerran paloaseman uudisrakentaminen- hankesuunnitelman ja sitoutuu hankkeesta aiheutuviin kustannuksiin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lindell ja Koski ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

lausKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus