Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta44311.10.20174

9835-2017 (613, 627)

Yhteistyösopimus IX kaupunginosan (9.) Tallimäenpuiston osan ja korttelin 11 kehittämiseksi, osoite Malminkatu 5

Tiivistelmä:

Malminkatu 5 Oy:n ja kaupungin välillä solmitaan yhteistyösopimus jonka tavoitteena on Turun merenkulkuoppilaitoksen korttelin ja siihen rajoittuvan Tallimäenpuiston alueen kehittäminen yhtenä kokonaisuutena asumiskäyttötarkoitukseen sopivaksi aluekokonaisuudeksi.

Kilajk § 443

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytön suunnittelija Juha Lipponen 26.9.2017:

Malminkatu 5 Oy teki 12.9.2017 aloitteen asemakaavanmuutoksen käynnistämiseksi omistamalleen tontille IX-11-1 osoitteeseen Malminkatu 5. Tontti IX-11-1 on 8.1.1960 vahvistuneessa asemakaavassa osoitettu opetustoimen käyttötarkoitukseen ja tontilla on merenkulkuoppilaitoksen käytöstä poistunut rakennus. Maanomistaja esittää tontin muuttamista asuinkerrostalojen korttelialueeksi.

Vanhan merenkulkuoppilaitoksen tontti IX-11-1 rajautuu 110 kV suurjänniteilmajohtoalueeseen ja Tallimäenpuistoon.

Kaupunki ja Turku Energia ovat muuttamassa suurjänniteilmajohtoa maakaapeliksi, joka sijoitetaan olemassa olevien katualueiden alle.

Suurjänniteilmajohdon maakaapeloinnin myötä on mahdollista osoittaa Malminkadun ja Puutarhakadun väliin jäävä kallioinen alue uuteen käyttötarkoitukseen.

Malminkatu 5 Oy on esittänyt kaupungille, että merenkulkuoppilaitoksen asemakaavanmuutosalueeseen liitetään myös Malminkadun eteläosa siten, että asemakaavanmuutoksessa tarkasteltaisiin aluetta yhtenä kokonaisuutena ilman olemassa olevia kiinteistörajoja. Kiinteistöliikelaitos puoltaa alueen asemakaavanmuutoksen laatimista yhtenä kokonaisuutena.

Käydyissä neuvotteluissa on päädytty sopimuspohjaiseen yhteistyöhön, joka mahdollistaa yksittäistä tonttia laajemman kokonaisuuden kehittämisen lisäksi myös kaupungin organisaation ulkopuolelta tulevan innovatiivisuuden ja resursoinnin suunnitteluvaihtoehtojen tarkasteluun.

Yhteistyösopimukseen on kirjattu yleiset tavoitteet, aikataulu ja yhteisen projektiryhmän perustaminen. Malminkatu 5 Oy on ilmoittanut hyväksyvänsä Kiinteistöliikelaitoksen esittämän menettelyn sekä sitoutuvansa sopimusalueen kehittämiseen Kiinteistöliikelaitoksen valmisteleman yhteistyösopimuksen tavoitteiden mukaisesti.

Asemakaavoitus tehdään maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämällä tavalla.

Asian merkittävyyden vuoksi Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta saattaa asian kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Oheismateriaali 1Yhteistyösopimus

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että se hyväksyy oheismateriaalina olevan IX kaupunginosan korttelia 11 ja Tallimäenpuistoa koskevan Turun kaupungin ja Malminkatu 5 Oy:n kiinteistönomistuksia koskevan yhteistyösopimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallitus