Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta39906.09.20171

9149-2017 (065)

Kiinteistönhoitopalvelut, Hirvensalo, hankinnan käynnistäminen

Tiivistelmä:

Käynnistetään Hirvensalon alueen kiinteistöjen ja ulkoalueiden kiinteistönhoitopalvelujen kilpailutus siten, että sopimukset alkavat 1.1.2018, 1.4.2018 ja 1.5.2018 tarjouspyynnön hyväksymisellä.

Kilajk § 399

Salassa pidettävä – salauksen peruste: Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 6 § 1 momentti 2 kohta

Kiinteistöliikelaitos, Tilapalvelut vs. kiinteistöpäällikkö Soile Viiri ja hankinta- ja logistiikkakeskus, hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen 1.9.2017:

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytämässä Kiinteistöliikelaitoksen Tilapalvelujen toimeksiannosta tarjouksia Hirvensalon alueen kiinteistöjen ja ulkoalueiden hoitotyöstä sekä rakennusten teknisten järjestelmien hoito- ja huoltotöistä seuraavasti: Syvälahden koulun rakennusten hoito- ja huoltotyöt (Ryhmä 1) ajalle 1.1.2018 (tavoite) - 30.4.2021, Syvälahden koulun ulkoalueiden hoitotyöt (Ryhmä 2) ajalle 1.4.2018 (tavoite) – 30.4.2021 sekä muiden kohteiden rakennusten hoito- ja huoltotyöt (Ryhmä 1) ja kiinteistöjen ulkoalueiden hoitotyöt (Ryhmä 2) ajalle 1.5.2018 (tavoite) - 30.4.2021, jonka jälkeen ne jatkuvat toistaiseksi voimassa olevina kuitenkin siten, että sopimuskausi on enintään viisi (5) vuotta.

Sopimus on määräaikainen Syvälahden koulun osalta 1.1.2018 – 30.4.2021 ja 1.4.2018 – 30.4.2021 sekä muiden osalta 1.5.2018 – 30.4.2021 (3 vuotta), jonka jälkeen se jatkuu kaksi vuotta määräaikaisena, noudattaen yhdeksän (9) kuukauden molemminpuolista irtisanomisaikaa. Koko sopimuskausi on siten yhteensä enintään viisi (5) vuotta päättyen viimeistään 30.4.2023. Irtisanominen on tehtävä kirjallisesti vähintään yhdeksän (9) kuukautta ennen sopimuksen päättämistä. Irtisanomisilmoituksesta on käytävä ilmi, milloin sopimus päättyy irtisanomisen johdosta. Sopimus päättyy kuitenkin irtisanomista vaatimatta viimeistään, kun viisi vuotta on kulunut sopimuksen alkamisesta.

Syvälahden sopimuksen aloitusajankohdat poikkeavat muista kohteista, sillä Syvälahden koulun toimintakokeet aloitetaan 1.1.2018 ja rakennuksen hoito- ja huoltotöiden (Ryhmä 1) kiinteistönhoitajien tulee olla läsnä toimintakokeiden aikana. Syvälahden koulun käyttöönotto on 1.4.2018, jolloin voidaan aloittaa kiinteistön ulkoalueiden hoitotyöt (Ryhmä 2).

Hankinnan arvioitu arvonlisäveroton kokonaisarvo on noin 300.000 euroa / vuosi. Arvio ei sido tilaajaa.

Hankintamuotona käytetään avointa menettelyä.

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta tullaan lähettämään ilmoitus julkisten hankintojen ilmoituskanavaan Hilmaan, josta se lähetään myös julkaistavaksi EU:n virallisen lehden (EUVL) täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED)-tietokannassa EU:n laajuisesti.

Tarjouspyyntö tullaan julkaisemaan Tarjouspalvelu.fi – toimittajaportaalissa. Tarjoajat tekevät tarjouksensa Tarjouspalvelu.fi – toimittajaportaalissa ja lähettävät tarjouksensa sen kautta.

Hankinta on jaettu kahteen (2) ryhmään:

Ryhmä 1 Hirvensalon alueen rakennusten hoito- ja huoltotyöt

Ryhmä 2 Hirvensalon alueen kiinteistöjen ulkoalueiden hoitotyöt

Hankinnasta tehdään sopimus yhden (1) Palveluntuottajan kanssa ryhmittäin. Tarjoajana voi olla työyhteenliittymä.

Osatarjoukset huomioidaan vain ryhmittäin, vaihtoehtoisia tarjouksia ei tulla huomioimaan.

Hankinnasta on tehty yritysvaikutusten arviointi (Yrva).

Annetuista tarjouksista tullaan valitsemaan kummassakin ryhmässä se, joka on kokonaistaloudellisesti edullisin.

Arviointiperusteina ryhmässä 1 Hirvensalon alueen rakennusten hoito- ja huoltotyöt ovat ryhmän kokonaishinta / vuosi ja erillisveloituksena tehtävät työt arvioiduilla käyttömäärillä.

Arviointiperusteina ryhmässä 2 Hirvensalon alueen kiinteistöjen ulkoalueiden hoitotyöt ovat ryhmän kokonaishinta / vuosi, erillisveloituksena tehtävät työt ja kohteiden käyttäjien tarvitsemat lisäpalvelut arvoiduilla määrillä. Vertailussa käytetään tarjouspyynnössä ilmoitettuja määriä. Arvioidut määrät eivät sido tilaajaa.

Hankinnalle asetetut laatuvaatimukset on esitetty huoltodokumenteissa, eikä niitä pisteytetä.

Tarjoushintoihin tulee sisältyä kaikki tarjouspyynnössä, palvelunkuvauksessa / tehtävänkuvauksissa esitetyt työt palkka- ja yleiskuluineen sekä töissä tarvittavat laitteet ja koneet ellei muuta ole mainittu.

Tarjoushintojen tulee olla voimassa kiinteinä 31.12.2019 asti sopimuskauden alkamisesta.

Tarjoajalla tulee olla riittävät taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseksi.

Tarjoajalle asetetaan seuraavat rahoitukselliseen ja taloudelliseen tilanteeseen liittyvät vaatimukset:

Tarjoajalla tulee olla Y-tunnus.

Tarjoajan tulee olla merkitty kaupparekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin sekä arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, jos lainsäädäntö edellyttää rekisteröitymistä.

Tarjoajan tulee olla huolehtinut verojen, sosiaaliturvamaksujen ja eläkevakuutusmaksujen maksamisesta. Tarjoaja voidaan kuitenkin hyväksyä, jos laiminlyötyjen maksujen osalta on maksunsaajan hyväksymä maksusuunnitelma.

Tarjoajalla tulee olla hankinnan kokoon ja laatuun nähden taloudelliset edellytykset hankinnan suorittamiseen. Tätä ominaisuutta arvioidaan tarjoajan luottokelpoisuudesta saatujen tietojen perusteella. Tarjoajan Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa–suosituksen mukaisen luottokelpoisuuden tulee olla vähintään tyydyttävä (A). Muun vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) luottokelpoisuusluokitus tulee olla vähintään tätä vastaava.

Tarjoajalla tulee olla voimassa oleva toiminnan vastuuvakuutus, joka on riittävä suhteessa hankinnan laajuuteen ja riskeihin nähden, kuitenkin vähintään 500.000 euroa / vahinko, joka kattaa tässä työssä Tilaajalle, kolmannelle osapuolelle tai tämän omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Tarjoajan tulee olla ottanut työntekijöilleen tapaturmavakuutus, joka kattaa mahdollisesta työtapaturmasta ja ammattitaudista aiheutuneet vahingot.

Tarjoajan tulee olla järjestänyt työntekijöilleen lakisääteinen työterveyshuolto.

Tarjoajan tulee vastata koko sopimuskauden ajan kaikista työ- ja sosiaalilainsäädännön edellyttämistä velvoitteista ja vaateista (palkanmaksuvelvoitteet jne) sekä omalta että mahdollisesti käyttämiensä alihankkijoiden osalta. Sopimukseen liittyvissä työsuhteissa on noudatettava vähintään niitä työsuhteen vähimmäisehtoja, joita Suomen lain ja työehtosopimusmääräysten mukaan on noudatettava saman laatuisessa työssä.

Lisäksi tarjoajalle asetetaan seuraavat tekniseen suorituskykyyn ja ammatilliseen pätevyyteen liittyvät vaatimukset:

Palveluntuottajalla on vähintään neljän (4) vuoden kokemusta viimeisen viiden (5) vuoden aikana tarjoamansa ryhmän töistä. Uusien yritysten osalta voidaan hyväksyä työntekijöiden referenssit yrityksen kokemukseksi.

Palveluntuottajalla tulee olla käytettävissään palvelun tuottamiseen riittävät henkilöresurssit. Palveluntuottaja nimeää ennen sopimuksen allekirjoittamista kullekin alueelle vastuullisen, ammattitaitoisen esimiehen / työnjohtajan ja tälle Tilaajan vaatimukset täyttävät varahenkilöt.

Ryhmässä 1 Hirvensalon alueen rakennusten hoito- ja huoltotyöt esimiehellä / työnjohtajalla ja näiden varahenkilöillä tulee olla vähintään kiinteistönhoidon ammattitutkinto tai vastaava sekä vähintään viiden (5) vuoden työkokemusta kiinteistöjenhoitotöistä, joista vähintään kolme (3) vuotta työnjohtotehtävistä viimeisen seitsemän (7) vuoden ajalta. Kiinteistönhoitajalla tulee olla vähintään kiinteistönhoidon ammattitutkinto tai vastaava sekä vähintään kolmen (3) vuoden työkokemusta kiinteistönhoitotöistä viimeisen neljän (4) vuoden ajalta.    

Ryhmässä 2 Hirvensalon alueen kiinteistöjen ulkoalueiden hoitotyöt esimiehellä / työnjohtajalla tulee olla vähintään viiden (5) vuoden työkokemusta kiinteistöjenhoitotöistä, joista vähintään kolme (3) vuotta työnjohtotehtävistä viimeisen seitsemän (7) vuoden ajalta. Kiinteistönhoitajalla tulee olla vähintään kolmen (3) vuoden työkokemusta kiinteistönhoitotöistä viimeisen neljän (4) vuoden ajalta.

Oheismateriaalina olevasta tarjouspyyntöasiakirjasta ilmenee muut palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä palveluntuottajalle asetettavat vähimmäisvaatimukset.

Liite 1Tarjouspyyntöluonnos

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- oikeuttaa hankinta- ja logistiikkakeskuksen pyytämään Kiinteistöliikelaitoksen Tilapalvelujen toimeksiannosta tarjouksia Hirvensalon alueen kiinteistöjen ja ulkoalueiden kiinteistönhoitopalveluista Syvälahden koulun osalta ajalle 1.1.2018 – 30.4.2021 ja 1.4.2018 – 30.4.2021 sekä muiden osalta ajalle1.5.2018 – 30.4.2021 edellä esitellyn ja liitteenä olevan tarjouspyyntöluonnoksen mukaisesti ja oikeuttaa tarvittaessa sopimaan vähäisiä muutoksista ja tarkennuksista tarjouspyyntöön;

- oikeuttaa toimialajohtaja Jouko Turto allekirjoittamaan tarjouspyynnön; sekä

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHankinta- ja logistiikkakeskus
tpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut


Liitteet:

Kilajk § 399
Liite 1:Kiinteistönhoitopalvelut, Hirvensalo, hankinnan käynnistämisen tarjouspyyntöluonnos